RockShock

Internetový rockový magazin

Heiden – Tajemný černý metal z Bílých Karpat

obal alba

Text: František ‘Berry‘ Březina

Vydání 9. alba HEIDEN obestíralo tajemno a nejinak tomu je nyní po odkrytí 7 vysokých karet, které navíc tvoří dokonalou postupku.

Kapela nikdy nezůstává na jednom místě, kde by jí bylo dobře nebo kde by jí mohla hrozit jakákoliv jistota. Vždycky se posouvala, často mílovými kroky, a pokaždé to bylo hudebnímu hledači sympatické, ať se okolí tvářilo jakkoliv.

„Zkazky o návratu k black metalu mě nejprve trochu vyděsily, ale po poslechu alba jako celku bylo o jeho vydání záhy absolutně rozhodnuto. Heiden se totiž dílem opravdu vrátili k prapůvodnímu metalu, nicméně – a to je stran přirozeného souznění zcela určující – nikterak nevytěsnili cestu dvou posledních melancholicko-rockových alb; na novince Andzjel tak nenásilně a zcela souladně spojili prakticky všechna období své bohaté historie a ta prolnuli dokonale tajemnou atmosférou a jak vichr svěžím soundem,“ uvádí Berry, šéf vydavatelství Magick Disk Musick.

Deska pojednává o životě a lidech v Bílých Karpatech, tamní nehostinné přírodě, vnitřních nejistotách a strachu z otázek, na které se mnohdy nedaří najít odpovědi. Sdílení půdy, krve, léčení a vědomostí předávaných po generace.

Album vychází jako super jewel case CD včetně bookletu s texty, kompaktní disk je pak černý z obou stran, stejně jako 250 kusy limitovaný, ručně číslovaný klasický černý vinyl.

Titul – Heiden – Andzjel
Vydavatel – Magick Disk Musick
Datum vydání – 11. listopadu 2022
Žánr – progresivní black metal, post-rock, melancholie
Typ hudebního nosiče, katalogové číslo – LP, CD, MDM-XXXVI

Album k poslechu – www.youtube.com/watch?v=zZQ3b2CkDmU

Související odkazy:
www.heidenhorde.com
www.facebook.com/kapelaheiden
www.instagram.com/heiden_kapela


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 756

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *