RockShock

Internetový rockový magazin

Americký písničkář Andrew Combs přiváží do Prahy novinku Sundays

Text: Anna Mašátová

V rámci koncertní série Earth Music Concerts přijíždí do České republiky poprvé americký písničkář ANDREW COMBS. Vystoupí 13. září v Café V lese.

Zpěvák a skladatel Andrew Combs vyrostl v Dallasu, dnes však žije v Nashvillu, aby se mohl naplno věnovat hudbě. Combs má dar propojovat současnou indie americanu s country popem ve stylu Mickeyho Newburyho, Harryho Nilssona či Townese Van Zandta. Na kontě má čtyři výtečně hodnocená alba, čerstvě vydanou novinku Sundays i turné se slavnými Shovels & Rope.

Mojo Magazine nazval Combse ‘písničkářským zázrakem‘, NPR Music ohodnotil jeho čtvrté album Ideal Man jako ‘neuvěřitelně dynamickou desku‘. Ideal Man je výjimečným příkladem kvalitního písničkářství a dobrodružné muzikálnosti,“ velebil nahrávku The Associated Press.

19. srpna 2022 vyšla Combsova novinka Sundays. Album bylo napsáno po psychickém zhroucení, které písničkář prodělal o Vánocích roku 2020 – uprostřed dlouhé monotónní práce v probíhající globální pandemii – a vzniklo v Nashvillu na začátku roku 2021.

V jedenácti písních se podařilo zachytit onen pocit duševní a citové neukotvenosti, úzkostného napětí z rozpadu, neschopnosti a chytání se všeho, čeho se člověk může chytit, aby získal rovnováhu. Díky hlubokému ponoru do vlastního roztříštěného podvědomí vypovídá Combsovo psaní o absurditě naší tendence ukazovat prstem na ostatní, místo abychom se podívali do svého nitra, o naivitě mládí i o perspektivě získané hlubokou sebereflexí a meditací. Středobodem desky Sundays je všudypřítomný pocit tiché naděje a uznání přirozené rovnováhy věcí.

Combsovi předskočí v Praze usazený britský písničkář ALASDAIR BOUCH. Jeho tvorba se pohybuje mezi alt folkem, popem i blues. Pravidelně vystupuje v Německu, Rakousku, Polsku, Francii, Belgii, Velké Británii i Švýcarsku. Na jaře tohoto roku vydal EP Desolation Peak. Desolation Peak je můj způsob, jak čelit a bojovat s osamělostí, úzkostí a strachem z posledních dvanácti měsíců strávených v lockdownu,“ říká Bouch. „Je jen málo těch, kteří zůstali nedotčeni pandemií – zpochybnila téměř každý aspekt našeho života –, ale spolupráce, soucit a ohleduplnost k ostatním nám pomohou vše překonat,“ věří.

Earth Music Concerts dále pokračují koncertem předních představitelů world music, tria JOHN MCCUSKER, MICHAEL MCGOLDRICK & JOHN DOYLE, které vystoupí 2. října v Café V lese, a také vystoupením výjimečného písničkáře a performera SAMA LEEHO 11. října v Kasárnách Karlín.

Vstupenky zakoupíte v prodejní síti GoOut.net.

Videa:
www.youtube.com/watch?v=lWJ6d5UZ5Js
www.youtube.com/watch?v=hWcyB2XgRTU

FB událost – www.facebook.com/events/521750313023472

Více na www.earthmusic.eu.


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 721

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *