RockShock

Internetový rockový magazin

Agressive Music Fest zkompletoval letošní program a všechny kapely představil v oficiální video upoutávce

Text: Jiří Olszar

Příznivci především extrémnější podoby metalu se mohou snad již bez obav těšit na svůj tradiční hudební svátek Agressive Music Fest. Peripetie s covidem a hledáním nového festivalového místa jsou snad již definitivně vyřešeny, a tak se mohou nechat fanoušci ve dnech 24.–25. 6. 2022 v areálu koupaliště v Hronově-Velkém Dřevíči opět pěkně metalově sešrotovat. A hlavu i ostatní údy budou moci protřepat opravdu dokonale, neboť zaktualizovaný program nabídne 19 dobře profláklých, ale i neokoukaných kapel.

Mezi prvními potvrzenými kapelami byli přímo místní hardcore/metaloví INPAIN, českobudějovická deathcorová úderka MACHETA a trojice velice slibných zahraničních jmen z různých koutů Evropy. Ze země zaslíbené čabajkám, uheráku a divokému čardáši dorazí podobně divocí deathmetalisti NEEDLESS, kteří s sebou přivezou svou novinku The Cosmic Cauldron. Pěkně ostrý thrash metal bude ke slyšení v podobě rakouských SILIUS a death zahuštěný doomem pak naservírují polští WINGLESS, kteří svůj poslední zářez vydali loni pod názvem Nonconform.

Pořadatelé z AGRESSIVE Production samozřejmě nelenili a hledali dál, čím by program pěkně zatraktivnili. A hledání bylo více než úspěšné, takže se návštěvníci mohou těšit na další velice žhavé zahraniční akvizice, které možná trochu překvapivě přijedou z již zmíněných zemí, tedy Polska, Maďarska a Rakouska. Od severních sousedů dorazí u nás velice populární melodic/deathmetalisti WARBELL, kteří právě makají na nových skladbách a jako ochutnávku před nedávnem představili singl Fight Back. Třemi alby ověšená dorazí trojice sludge/post-metalistů INVERTED MIND a chybět nebudou ani ‘rychlí a zběsilí‘ a v metal/hardcoru si libující FRANTIC BETH.

Pěkně tvrdou metalovou nálož slibuje i vystoupení další trojice, která pro změnu dorazí z Maďarska. Hodně luxusní thrash bude ke slyšení v podobě ARCHAIC, kteří mají novou desku The Endgame Protocol venku jen pár dní. Melodicky i tvrdě na to půjdou melodic/deathoví NEFALEM. Přehlídku maďarských kapel pak uzavírají extrémně groovemetaloví OMEGA DIATRIBE, kteří na festivalu oslaví rovných 10 let své existence. Na podobnou strunu, kterou ale dobarvují i melodickým deathem, zahrají i rakouští FEARANCY, kteří se pochlubí téměř přesně před rokem vydanou novinkou Dæmonium.

Kompletní přehled kapel i s hracími časy najdete na stránkách www.agressivemusicfest.eu/Program.html a podívat se na ně můžete i ve video pozvánce, kterou najdete zde:

Doplnit soupisku je ale třeba i o několik zástupců tuzemské scény, kterým budou pro letošní rok vévodit kultovní grindeři FLESHLESS, kteří jsou na světě bezmála 30 let. Ti mají na kontě spoustu skvělých nahrávek, ke kterým letos přidají i nové EP The Kingdom Of The Liars. Agresivní a rychlí, tak přesně takoví budou náchodští thrasheři SPITE INC. Dobře nadupaný hardcore přivezou z města perníku PLÁN TO KILL, v jejichž čele stojí hlasově pěkně nabroušená ‘zpěvule‘ Martina.

Poměrně neokoukaní jsou zatím LANDSCAPE OF SHADOWS z Velké nad Veličkou, kteří jsou na světě teprve tři roky. Právě v těchto dnech finišuji na své první EP nahrávce Better Than Live (Alone), která bude plná vražedného deathu a metalcoru. V soupisce nebudou chybět ani zkušení thrashmetalisti CRIPPLED FINGERS. Ti mají na kontě zatím sice jen dvě alba, ale novou muziku stále průběžně tvoří, takže se jistě nějakých novinek dočkají i fanoušci na festivalu.

Vstupenky za krásných 666 Kč na oba dny zakoupíte přímo na festivalových stránkách www.agressivemusicfest.eu. K dispozici jsou zde klasické vstupenky (s platbou předem) nebo e-Tickety. Na oficiálních stránkách festivalu najdete také další podrobnější informace nejen o kapelách, stejně tak jako na Facebooku www.facebook.com/AgressiveMusicFest.cz.


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 838

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *