RockShock

Internetový rockový magazin

Harryfest přivítá kultovní Master a další drsné kapely

Text: Jiří Olszar

Poklidné městečko Baška u Frýdku-Místku se ve dnech 29. a 30. 7. 2022 probudí z letargie, a to díky již sedmému pokračování akce s názvem Harryfest. Ve festivalovém areálu Hospody U studny se tak opět rozezní extrémní metalová, grindcorová a hardcorová muzika a nebudou zde již tradičně chybět ani spolky s nálepkou ‘legendární‘.

Tou největší zatím potvrzenou legendou budou američtí MASTER v čele s principálem Paulem Speckmannem, kteří jsou již nějakou dobu usídlení v Uherském Hradišti. Příští rok zatlučou do své deathmetalové rakve už 39. hřebík a jistě potěší své příznivce i nějakými novinkami. Přestože zatím poslední album Vindictive Miscreant vyšlo před třemi lety, stále něco studiově kutí a vypouštějí své nápady mezi lidi formou dem, EP či split nahrávek. Za legendu lze jistě považovat i deathmetalové komando LEGION z Lysé nad Labem. Tihle úderníci jsou na světě už od roku 1992 (tehdy ještě pod názvem Krematörr, později Gutted) a pořád mají chuť nakopávat prdele. Možná o chlup více to rozkopou také kultovní DOBYTČÍ MOR. Takhle grindcorová smečka to už také táhne hezkou řádku let, a to od roku 1991.

Mezi dalšími potvrzenými kapelami nebude chybět ani black/deathová PURNAMA a melodic/deathoví INNERSPHERE, tedy skupiny, které mají díky společným šňůrám k sobě velice blízko a které patří k tomu nejlepšímu z moderní tuzemské deathové scény. Pořádnou dávku thrashe píchnou přímo do žíly ostravští TENDR, kteří své začátky datují k roku 1990. Dlouhých 23 let ale nechali tuhle divokou bestii spát. Teď jsou však definitivně zpět a makají na novém repertoáru. Pěkně divoce to bude určitě žít i s krnovskými TARTARO:S a jejich prvotřídním hardcorem. Slovenští drtiči kostí DEHYDRATED byli potvrzeni již pro letošní ročník, ale nakonec se museli omluvit. Příští rok ale chybět nebudou a přivezou svůj letošní ‘dehydratující‘ počin After The Funeral. Do Bašky zavítají i jejich brutal/deathoví krajané CRANIOTOMY. Opavští APATHY AGAIN to do publika nahrnou s drtivým groove metalem a populární ostravské ‘Primárky‘, tedy death/hardcoroví PRIMARY RESISTANCE, rozcupují vše, co se jim připlete na pódium i pod něj.

Už jen z tohoto výčtu je jasné, že léto v Bašce bude s Harryfestem opět pěkně drsné a vypečené. Kromě výborné muziky se mohou fanoušci také těšit na příjemnou přátelskou atmosféru, posezení ve stylové restauraci nebo venku ve stínu, vyhlášenou domácí kuchyni, místo ke stanování a parkování přímo u areálu a svlažení rozpálených těl v přilehlé přehradě.

Další aktualizované informace najdete na FB události www.facebook.com/events/387445303039066.


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 1105

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *