RockShock

Internetový rockový magazin

Kapela Citron zavítala v rámci Supi se slétají Tour do Mladé Boleslavi

30. října 2021, Mladá Boleslav, Dům kultury

Text: Mária Nováková
Foto: Pavel Novák

Čtvrtou zastávkou parádně rozjetého turné legendární kapely Citron s názvem Supi se slétají Tour 2021 se v sobotu 30. října stal Dům kultury v Mladé Boleslavi. A ocelová srdce příznivců této legendární kapely bila na poplach. Do centra kulturního dění ve středočeské Mladé Boleslavi se sjížděli fanoušci z blízkého i dalekého okolí, aby mohli naživo slyšet skvělou muziku a nezaměnitelný zpěv Ládi Křížka a Tanji. Při příchodu dostal každý návštěvník jako dárek nové EP Supi se slétají.

Hostem celé tour je slovenská symphonicmetalová kapela SYMFOBIA, kterou jsem viděla poprvé a musím konstatovat, že mě nadchla. Jejich výrazná kytarová sóla, kostýmy a sborové party zaujaly návštěvníky celého mladoboleslavského sálu. Kapela byla založená v roce 2007 a není žádným nováčkem na metalové scéně. Koncertovala s veleúspěšnými světovými kapelami, jako jsou Nightwish, Sabaton a Powerwolf. Dnešní téměř hodinový koncertní set obsahoval songy z alb The Smog Of Tomorrow a Way Of The Queen – zejména pecky Hungry a Atlantis byly parádní. Také nejnovější song Karma, jejíž videoklip se natáčel v Brně, byla skvělá a fanoušci odměňovali Symfobii po každém hitu potleskem.

Po nezbytné úpravě pódia zazněly první tóny intra a fanoušci se konečně dočkali tolik očekávaného koncertu kapely CITRON, která musela turné z epidemických důvodů několikrát odložit. Láďa Křížek odpálil celý stopětiminutový koncert megapeckou Hon na bluda a poté do nás pral jeden hit za druhým, a že jich má kapela od 80. let požehnaně. Atmosféra v sále byla úžasná, fanoušci si naplno užívali tento nezapomenutelný večer. A byl to pořádný nářez. Kromě největších pecek, jako byla Hodina dvanáctá, Setkání s Radochem, Hraběnky a hrabata zařadila kapela také sestřih songů, které věnovala všem, kteří v ní kdy hráli, zejména však Radimovi Pařízkovi, který byl v Citronu od roku 1979 a byl až do své smrti motorem celé kapely.

Velice zajímavá a speciální byla i unplugged pasáž, ve které skupinu doprovodilo violoncellové duo. Samozřejmě nemohla chybět metalová dračice Tanja, která se s Láďou střídala ve zpěvu. Její pecka Nad hlavou létá rokenrol nezůstala bez odezvy a většina fanoušků zpívala s ní. Pochopitelně také došlo na společné duety – songy Schoulená, Máme ruce nad hlavou, ty jsou jedním slovem bombastické. Celý koncert byl zakončený hitem Ocelové srdce.


DALŠÍ REPORTÁŽE

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 2691

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *