RockShock

Internetový rockový magazin

Severočeští RAiN oslaví příští rok dvacetiny novou deskou a na turné

Text: Jiří Olszar
Foto: archiv skupiny

Crossover rock/metalová kapela RAIN se pomalu, ale jistě chystá na velkolepou oslavu kulatin. Příští rok to bude přesně dvacet let, kdy se na svět vyklubala tahle původně thrashmetalová parta. Postupem času se samozřejmě skupina proměňovala, a to jak personálně, tak i stylově.

Dnes je její styl označován jako crossover rock/metal a jediným původním členem je zde zpěvák a dříve i kytarista Honza Kvapil. V letošním roce došlo v sestavě k jedné změně, kdy skupinu opustil kytarista Jiří ‘Johny‘ Honzátko. Sestava se tak smrskla na pětičlennou, což ale nijak nebrání tomu, aby oslavy proběhly ve velkolepém stylu. Honzu Kvapila tak dále doplňují Jarda Kastner – baskytara, Filip Čáp – kytara, Lukáš ‘Kugi‘ Kugler – bicí a Vladislav Čáp – klávesy.

Hlavní náplní příštího roku budou koncerty v rámci výroční 20 let tour, která se už začíná pomalu rýsovat. Aktuálně mají RAiN naplánované koncerty v Tanvaldu (26. 3. 2022), Litoměřicích (1. 4. 2022) a Liberci (9. 4. 2022). Kromě toho se skupina představí i na několika festivalech. Momentálně mají potvrzené NADĚJEfest, Studánka Fest nebo Monster Rock. Vrcholem letní sezony pak bude vystoupení na festivalu Exploze 2022, který bude menší náhradou za patrně definitivně uzavřený Fryyfest, jehož spolupořadatelem byl právě frontman Honza Kvapil. Pokud byste měli chuť s RAiN spolupracovat na jejich výročním turné, stačí se jen ozvat na kapelní e-mail rainband@seznam.cz.

Kromě výročního turné skupina připravuje i novou řadovou desku. Ta ponese název Tři papírový lodě, a protože kapela stále prochází vývojem, lze očekávat, že novinka se opět ponese v jiném duchu než předchozí nahrávka Svět bláznů z roku 2019. Samotný frontman ostatně prozradil, že tentokrát bude nová deska ‘schůdnější‘ pro širší posluchačskou veřejnost. Ostatně něco málo naznačuje i zatím poslední vydaný singl Zítra (www.soundcloud.com).

Sledujte tedy bedlivě oficiální stránky a kapelní profily, aby vám neuniklo nic, co se týče připravovaného výročního turné a nové desky.

Související odkazy:
www.rainband.info
www.bandzone.cz/rain
www.facebook.com/rainbandcz
www.youtube.com/user/RainNMPS


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 838

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *