RockShock

Internetový rockový magazin

Benefit s Danem Horynou a Punc roztančili Kolín

23. října 2021, Kolín, Městský společenský dům

Text: Mária Nováková
Foto: Pavel Novák

V sobotu 23. října 2021 si dali dostaveníčko v Kolíně dvě spřátelené legendární kapely Benefit a Punc. Obě skupiny mají za sebou dlouholetou historii, která má počátky v sedmdesátých letech 20. století, prošly několika změnami a stále parádně hrají.

Jako první vystoupila legendární čáslavská kapela PUNC, jejíž zpěvák Luboš Brener začátkem devadesátých let zpíval i v kapele Benefit. Fanoušci pomalu přicházeli do sálu a bavili se dobrou zábavovou muzikou. Kapela hraje jak vlastní tvorbu, tak i převzaté kousky, které lidi baví. Koncert byl rozložený do několika částí, při kterých se zpívalo i tancovalo. V setlistu nemohl chybět oblíbený Půlnoční zvon ani Holky nejdou. S kapelou si zahrál i mladý šikovný kytarista Matěj a při hitovce Už je to dobrý vystřihl parádní sólíčko.

Krátce před 23. hodinou vlétla na pódium jako uragán kapela BENEFIT, která si na dnešní koncert pozvala speciálního hosta Dana ‘Zeppelina‘ Horynu. Za celou kapelu se s přítomnými pozdravil Jirka Jech a bylo vidět, jak jsou všichni natěšení na dnešní koncert. Koncert se skládal ze dvou setů, mezi kterými byla pauza akorát tak dlouhá na občerstvení a na pokec mezi fanoušky.

První set začal megahitem Odpočet a zazněly i další pecky – Zodiak, Ďábelskej anděl, Noční chodec, Tenhle rock and roll je náš, Zpověď a další. Nemohl chybět ani lyrický hit Pár chvil, při kterém Milan Vipler, kapelník a bubeník v jedné osobě, zazpíval nádherný ploužák a za bicí mezitím s chutí usedl Dan Horyna. Ve druhém setu už většina fandů obsadila taneční parket, tančili, zpívali a užívali si skvělý večer, ve kterém nechyběly další pecky – Já jsem v pohodě, Já a ty, Cikánská dívka a závěr večera byl tradičně věnovaný pohádkám – Šípková Růženka, Honza, Baba Jaga. Poslední pohádka byla tradičně ta posluchači nejoblíbenější – Smolíček pacholíček. Bylo to jako vždy skvělé vystoupení, u kterého se ani na okamžik nemůžete nudit. Pohybové kreace celé kapely byly obdivuhodné, pořád se na pódiu něco dělo – zpěvák Vláďa ‘Gumáček‘ Koudelka z nich musí mít určitě radost.


DALŠÍ REPORTÁŽE

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 2836

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *