RockShock

Internetový rockový magazin

Melodic Metal Nights Tour 2021 pokračuje dalšími zastávkami

Text: Miloš Zubr

Již dlouho plánová mini tour Melodic Metal Nights, kterou pořádají společně kapely ROSA NOCTURNA, DONOR a REBEL, byla minulý měsíc konečně poctivě zahájena v pražském klubu Vagon (7. 10.) a pokračovala v Kolíně U Vodvárků (16. 10.). Původní záměr byl odjet tour už minulý podzim, nicméně kromě ostravského koncertu musel být zbytek štací zrušen, všichni víme proč. Kapely to ovšem nezabalily, koncerty přebookovaly a ještě nějaká místa přidaly, takže ohlášené Melodic Metal Nights show proběhnou celkem v pěti městech.

Jak název celé tour naznačuje, všechny tři kapely kladou ve svých skladbách důraz na melodii; můžete se tedy těšit na skvěle namíchaný koktejl tvrdší muziky s prvky epických melodií, kombinovaný u každé kapely tak trochu jinak.

Rosa Nocturna je brněnská kapela hrající melodický symphonic/power metal se zaměřením na ženské vokály s českými texty, symfonickými prvky a silnými kytarovými riffy. Texty vás dostanou do dávných dob a popisují zapomenuté příběhy a mýty. Společně s pro metal neobvyklými nástroji, jako je harfa, cimbál či flétny, Rosa Nocturna vytváří starodávnou atmosféru středověku.
Video – www.youtube.com/watch?v=9mxDozvdZcw

Na heavy/powermetalové kompozice se můžete těšit od vsetínské formace Donor, která je na scéně již od roku 2012 a za dobu své existence stačila promluvit k publiku několika významnými počiny. Po vydání EP (2014) a dvou singlů v letech 2016 a 2018 následovalo také debutové album s názvem Donor, které bylo představeno na Masters Of Rock 2018 a také následně na úspěšném klubovém turné po České republice.
Video – www.youtube.com/watch?v=T2G4VbLc0Tc

Čáslavská úderka Rebel vám představí melodický metal s prvky power metalu a metalcoru. Za svou pětiletou historii kapela odehrála několik desítek koncertů na klubových akcích a festivalech po České republice. Na podzim minulého roku představili Rebel novinku Trinity Of Inspiration, která obsahuje 3 singly, prezentující 3 různé směry, jimiž se kapela vydá na budoucích albech.
Video – www.youtube.com/watch?v=AQNDU4TCi1s

Zveme tedy všechny fanoušky tvrdé, ale zároveň melodické muziky. Vyberte si město, kde nás budete mít nejblíže, a přijďte si užít nezapomenutelný večer s přátelskou atmosférou! Program bude plný jak ostrých riffů a chytlavých melodií, tak podmanivých balad i epických symfonií.

Nadcházející akce:
05. 11. – Ostrava, Barrák – místo Donoru vystoupí RISSLA
FB událost – www.facebook.com/events/147089630961834

12. 11. – Vsetín, rockový klub Beseda
FB událost – www.facebook.com/events/1653068528237067

13. 11. – Kladno, Poldofka
FB událost – www.facebook.com/events/171365181741595

10. 12. – Kluboofka Fest, Nároďák Jaroměř
Rebel a Rosa Nocturna budou natáčet pořady Kluboofka TV
FB událost – www.facebook.com/events/225691762826541


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 707

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *