RockShock

Internetový rockový magazin

Selfexile – Sabbath Doom And Roll – Čaroděj z české kotliny užívá toxické rostliny

Text: František ‘Berry‘ Březina
Foto: archiv skupiny

Festival Šumava Against představuje nadmíru zajímavé kapely, které – zejména poslední léta – vždy zhruba rok po vystoupení na této akci vycházejí na vinylu u Magick Disk Musick. Náhoda?

Kdysi Kaosquad, vloni Brauncholda a nyní… SELFEXILE! Sokolovské služebníky extrémního doomu více znají především žánroví die hard fanoušci roztroušení spíše po celém světě než doma v České republice, což se tímto vydáním pokusíme trochu posunout a upozornit jím na tyhle svébytné a zaryté postavy starého sabatovského doomu.

Tempo skladeb ctí špinavý rockʼnʼroll, jenž je pomalu klížen s důkladným sabatovským válcováním, materie je pak zdobena sloganovitými českými texty s například astrálně-přírodními tématy. Ve skladbách se stále něco děje, pořád je čemu naslouchat a přísně kývat celým tělem do neutuchajícího, důrazného rytmu v jadrném slova smyslu.

Velká vinylová deska se skládá ze dvou posledních nahraných titulů, kterými jsou na straně A třískladbové EP 2019 a na straně B dvouskladbový singl Golem. Obě nahrávky byly pořízeny v temném Hellsoundu za dohledu hořících svící a samotného mistra Kapáka. Černý vinyl je limitován 100 ručně číslovanými kusy určenými výhradně pro soukmenovce doomʼnʼrollu. Gramodeska je uložena v černo-červeném obalu a doplněna o stylový oboustranný inlay, podélnou poštovní pohlednici s fotografií kapely, černobílý sticker a příslušné download kódy.

Titul – Selfexile – 2019 / Golem
Vydavatel – Magick Disk Musick
Datum vydání – 15. října 2021
Žánr – doom metal, stoner metal
Typ hudebního nosiče, katalogové číslo – LP, MDM-XXX

Související odkazy:
www.facebook.com/Selfexile-340666826051992
www.madmusick.cz/online_store
EP k poslechu – www.youtube.com/watch?v=3dY2L2xPRYY
Singl k poslechu – www.youtube.com/watch?v=m6HE4XzBsnw


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 579

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *