RockShock

Internetový rockový magazin

Mig 21 vydávají po letech nové studiové album a chystají se na turné Podzim 2021

Text: Zdena Selingerová
Foto: Petr ‘Tibi‘ Tibitanzl

Skupina MIG 21, která sama sebe nazývá chlapeckou taneční, pěveckou a striptérskou skupinou z Prahy 5-Smíchova, chystá po sedmi letech nové studiové album Džus noci. V pořadí již pátá řadová deska bude obsahovat 12 skladeb.

Objeví se zde nové i starší písně, které kapela hraje na svých koncertech a fanoušci je můžou znát i z různých médií, kde se těšily velké oblibě, jako jsou napířklad Svoboda není levná věc, Hyjé! nebo TěsněVedleSebe.

Novinku Džus noci uvede na trh singlovka Hádej, co žena žádá, k níž vzniká animované lyric video pod taktovkou talentovaného Matyáše Vordy, kterého budou hudební fanoušci znát především z kapely Mandrage.

„Čtyři písně jsme měli hotové už před tím pandemickým časem, ale těch zbylých osm věcí vznikalo v atmosféře, kdy nešlo koncertovat, kdy jsme si nemohli být jisti, jestli se nám ten team kolem kapely nerozutíká někam za jistějším výdělkem, kdy se člověk probudil a věděl, že jediné, co ho drží nad vodou, je, že má rozdělanou písničku, a kdyby neměl, tak by se nejspíš uchlastal k smrti,“ popisuje vznik desky Jiří Macháček.

To, že Džus noci je pestrobarevné album, potvrzuje i řada hostů, které zde můžete slyšet, v čele s Erikou Stárkovou, Marthou Issovou, Matějem Ruppertem a Radkem Škarohlídem. Zároveň se nahrávek chopila i řada různých hudebních producentů, jako jsou Tomáš Konůpka, Lukáš Chromek či Roman Holý.

Autorem textů je herec, zpěvák a frontman skupiny Jiří Macháček, hudbu složil Tomáš Polák, který k chystané novince dodává: „Chtělo to proniknout do hloubky a přitom zůstat na povrchu a pak potvrdit a přetvořit mělkost hudebního díla v působivý diadém kaskády not. Takové to tušení opravdovosti, které ve skutečnosti mělo jediný cíl – nezbláznit se z volného času, který se v lednu 2020 objevil.“

Album Džus noci vychází 24. září a předznamenává turné, které začne koncertem 8. října ve Svitavách a skončí tradičním pražským trojkoncertem v Lucerna Music Baru 23.–25. listopadu.

Termíny koncertů turné Podzim 2021:
08. 10. – Svitavy
09. 10. – Třebíč
15. 10. – Valašské Meziříčí
16. 10. – Krnov
22. 10. – Plzeň
23. 10. – Hořovice
29. 10. – Olomouc
06. 11. – Karlovy Vary
10. 11. – Brno
11. 11. – Brno
12. 11. – Liberec
19. 11. – Pardubice
20. 11. – Ostrava
23. 11. – Praha
24. 11. – Praha
25. 11. – Praha

Veškeré informace na www.mig21.cz a sociálních sítích kapely.


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 575

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *