RockShock

Internetový rockový magazin

Magmafest 2021 znovu rozburácel Jihlavu

21. srpna 2021, Jihlava, Amfiteátr Březinovy sady

Text: Mária Nováková
Foto: Pavel Novák

V sobotu 21. 8. 2021 se konal již 9. ročník kultovního rockového festivalu Magmafest v letním Amfiteátru Březinovy sady na nádherném místě v srdci Jihlavy. Pořádající agentura Magmakoncert připravila pro tento ročník parádní program, který musel potěšit každé rockerské srdce.

Celou akci odpálila pětice tvrdých rockerů z Klatov, kapela CORONA, která vznikla v roce 2018. A nasadila hned na úvod festivalu laťku pěkně vysoko. Svůj koncertní set nastartovala peckou Na začátek konec. Jejich vystoupení mělo koule, bylo plné kytarových riffů, dalo by se označit jako pořádný hard rock pro motorkáře.

Poté vystoupil fenomenální bubenický mág, mistr MILOŠ MEIER se svým projektem DRUMMING SYNDROME. Najednou byla spousta posluchačů u pódia, aby si vychutnali metalové skladby, které Miloš nahrál před třemi měsíci na online festivalu v Soulu. Dnes zazněly úžasné hity, upravené speciálně pro projekt Drumming Syndrome – Du hast od Rammstein či covery od Slipknot, Metalliky a další pecky.

Dalším vystupujícím na Magmafestu byla kapela HANZʼS FUCKERS, která se pravidelně účastní menších i větších festivalů. Vystoupení kapely mělo šťávu, bubeník do toho řádně řezal, skvělá kytarová sóla zněla amfiteátrem, zkrátka super odpolední vystoupení.

V 16.00 hodin se kotel zahustil a na pódium vtrhla jedna z nejvýznamnějších punkrockových kapel v zemi – PLEXIS, jejíž spoluzakladatel, zpěvák Petr Hošek, se přivítal s fanoušky a jejich nadšení bylo hned na první pohled vidět. Kapela prala do fanoušků jednu pecku za druhou, všichni si užívali skvělý hodinový set těch největších hitů. Jmenovat je jednotlivě by bylo zřejmě zbytečné, byla to jedna hitovka vedle druhé.

Pátou vystupující kapelou byla oblíbená parta TRAKTOR, která oslaví 20 let od založení velkolepým koncertem v ostravské Ostravar Aréně 22. ledna 2022. Dnešní koncert začal peckou Depresárium, následovanou megahitem Defenestrace, u kterého bylo vidět v publiku stovky hrozících rukou. Fanoušci si koncert skvěle užívali, a nebyl by to Traktor, aby na závěr nezazněly dnes již prakticky ‘zlidovělé‘ kousky Vstaňte, pane Lincolne!, Letokruhy a Katakomby.

V 19.00 hodin vystoupila pop-punková kapela JAKSI TAKSI, která skvěle a téměř ihned rozpohybovala fanoušky. Jejich pecky OffLine, Egoland, Zachovejte paniku! jsou parádní a lidi se u nich skvěle bavili. I na jednotlivých členech skupiny bylo vidět, že si koncert pořádně užívají, jejich pohyb po pódiu, výskoky a akčnost vlily do fanoušků spoustu energie.

A pak už zazněly první tóny písně Hospodo nalejvej… a s ním i sborové „hej, hej, hej, hej“, prostě nesmrtelný hit skupiny ALKEHOL, kteří jsou vždy zárukou super zábavy. Najednou byl amfiteátr plný, publikum zpívalo spolu s kapelou a s rukama nad hlavou si užívalo celý koncert. Ota Hereš a spol. prali do fanoušků jeden hit za druhým, namátkou jen vzpomenu – Spalovač chlastu, Víkend, Anděl, O chlastu, Rockeři. Na závěr se kapela rozloučila hitovkami Na Slamníku a Buráky.

Předposlední kapelou nebyl nikdo jiný než klatovská cháska TRAUTENBERK. Jakmile zazněly první tóny intra, byli všichni na nohou, pískalo se a křičelo, fanoušci netrpělivě očekávali nástup své oblíbené kapely. První pecka Kubamelehubou rozproudila krev v žilách nejednoho fanouška a pak už to šlo v rychlém sledu – Pan Pilous, Anička, Potužník senior, Jelito, Kejklíř a další. Fanoušci si vykřičeli samozřejmě i přídavek – Himlhergotdonrvetr, ta nesmí na žádném koncertě chybět. Nálada lidí byla skvělá a užívali si tenhle parádní festival.

Sobotní den hrozně rychle utekl, a tak 20 minut před půlnocí vlétla na pódium poslední kapela DYMYTRY, kterou taktéž není potřeba blíže představovat. Nechyběly pecky z nejnovějšího alba Revolter jako Volám jméno tvý, Klub rváčů, Chernobyl, ale ani starší songy Média, Dej Bůh štěstí a další. Úžasné bylo též bubenické sólo Miloše Meiera, který sklidil opět veliký aplaus. Nechyběly plameny ani akustická píseň Žít svůj sen, při které plný amfiteátr rozsvítil telefony k vytvoření nádherné atmosféry. Krátce před jednou hodinou ranní festival Magmafest skončil.

Festival měl bohaté cateringové zázemí – čepovaná piva, Birell, skvělá káva, merch některých kapel i žádané ocelové šperky a stánky s občerstvením, kde nechyběla vynikající šunka od kosti, kebab, hermelín s brusinkami, různé druhy klobás a další dobroty k uspokojení potřeb každého návštěvníka. Velké poděkování patří pořádající agentuře Magmakoncert za perfektní organizaci a zázemí pro vystupující skupiny i návštěvníky festivalu.


DALŠÍ REPORTÁŽE

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 1945

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *