RockShock

Internetový rockový magazin

Wacken letos v mini verzi – Bullhead City Festival

Text: Eva Houšková

Tak jako některé zrušené velké festivaly se i kultovní Wacken Open Air rozhodl vynahradit fanouškům letošní přesunutý ročník uspořádáním festivalu menšího rozsahu. Ten se pod názvem Bullhead City Festival bude konat 16.–18. září 2021 ve Wackenu, pochopitelně za dodržení všech hygienických a dalších opatření. Několik pódií v čele s nově navrženou hlavní stagí na Bullhead City Plaza poskytne dostatek prostoru pro nabitý program, který metalheads čeká. A není toho zrovna málo.

Svoji účast přislíbili finští symphometalisti NIGHTWISH v čele s úžasnou Floor Jansen. Pro Wacken chystají live premiéru písní z aktuálního alba Human. :II: Nature., ale jistě zabrousí do širých vod svých velkých hitů. Navíc se tu přestaví i nový baskytarista Jukka Koskinen (ex-Wintersun, ex-Norther…), který se k Nightwish připojil vloni v květnu. Nemenší legendou je ʻdomácíʻ powermetalová banda BLIND GUARDIAN, která vás prostřednictvím svých největších hitů zavede do mytického fantasy světa. Z temného doupěte vyleze pod pódiové reflektory vlčí smečka POWERVOLF, aby se opět napila vaší krve. A nejen to, přivezou s sebou i nové album Call Of The Wild. Skladby z něj tu zazní naživo vůbec poprvé – kdo by odolal volání divočiny? Svou účast přislíbila i královna, tedy ta metalová. Stále neskutečně energická DORO je ve Wackenu už osvědčenou jistotou a její show vždycky stojí za to vidět. Také SALTATIO MORTIS už se nemůžou dočkat, až znovu vyrazí hrát. Konečně tak budou moct naživo představit své loňské album Für immer frei. Užijte si s nimi ʻtanec smrtiʻ i ve Wackenu, podle hesla „Ten, kdo tančí, neumírá“.

Foto: Mirek Valenta

Dále se můžete těšit na brutální hardcore v podání NASTY, monumentální black metal legendárního zpěváka Gaahla a jeho kapely GAAHLS WYRD, krutý death metal ENDSEEKER nebo na jeden z nejzajímavějších německých hardcorových objevů SLOPE, chybět nebudou ani ʻzapálenéʻ čarodějnice a vyznavačky osmdesátkového metalu BURNING WITCHES. Vzhledem k současné celosvětové pandemické situaci budou muset být na Bullhead City Festivalu dodržována přísná hygienická opatření. Aby byl zajištěn maximálně hladký průběh akce, je důležité sledovat aktuální vývoj na stránkách Wacken Open Air. Kapacita areálu i kempu bude omezena a upravována podle momentální situace ve spolupráci s úřady. K dispozici jsou proto jednodenní i třídenní vstupenky, jejich prodej bude zahájen na přelomu června a července. Nicméně už teď si můžete poznamenat do diářů datum 16.–18. září a těšit se na skvělý rock/metalový zážitek.

www.wacken.com


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 357

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *