RockShock

Internetový rockový magazin

Rakouští Eisenhand představili další ukázku z připravovaného debutu

Text: Nathan Birk / Jiří Olszar
Foto: archiv skupiny

The Engine se jmenuje již třetí ukázka z chytaného debutového alba Fires Within heavymetalových EISENHAND z Rakouska. To vyjde 28. května u německého labelu Dying Victims Productions, na jehož YouTube profilu si můžete právě zveřejněnou ukázku poslechnout.

Eisenhand jsou poměrně novým jménem na metalové scéně a vůbec poprvé se představili světu v roce 2018 demonahrávkou Demonstration Tape, kterou hned v dalším roce následovalo další demo White Fortress. Během této doby si kapela užívala především zážitky z živého představování obou nahrávek. Přestože se někteří členové pohybovali spíše v blackmetalové sféře, zvuk Eisenhand připomíná spíš pre-thrashovou éru heavy metalu, ať už vycházející z epického power metalu, nebo přímo z ‘garážového‘ speed metalu.

A přesně takováto metalově drsná tvář kapely se odráží i na samotném debutu Fires Within. Z velice výstižně pojmenovaného alba přímo tryská ohnivá vášeň, která je hluboce usazena v nitru samotných muzikantů. Hudba je skoro až archaická, přesto zní poměrně svěže. Melodie dotvářejí náladu jednotlivých písní a na každém kroku je cítit elektrizující napětí a velice silná dynamika. Příběhy se rozvíjejí v nadpřirozené úrovni a poměrně rychle uvíznou v hlavách posluchačů, přestože se jejich délka pohybuje od pěti do devíti minut. Sedm nových skladeb se jen taktak vtěsnalo do pětačtyřicetiminutové celkové stopáže.

Metaloví staromilci jistě postřehnou takové vlivy jako Gotham City, Bashful Alley, Omen, Brocas Helm, Kat, Turbo, Magnesium, Slayer a mnoha dalších, Eisenhand jsou ale připraveni zapálit novou vlastní pochodeň. Poslechněte si tedy další novinku a nechte se sežehnout tímto čerstvým metalovým plamenem!

Seznam skladeb Fires Within:
1. The Engine
2. Steel City Sorcery
3. Ancient Symbols
4. Dead Of Night
5. White Fortress
6. Ride Free
7. Dizzying Heights

Související odkazy:
www.facebook.com/eisenhandheavymetal
www.dying-victims.de
www.facebook.com/dyingvictimsproductions


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 496

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *