RockShock

Internetový rockový magazin

Slovenští Stercore pracují na novém albu

Text: Jiří Olszar
Foto: archiv skupiny

Slovenští STERCORE jsou na světě teprve od roku 2012, ale už teď se můžou směle pochlubit tím, že patří mezi nejlepší deathcorové skupiny světa. Předloni se totiž dostali mezi pětadvacet nejlepších kapel světa v projektu Next Generation hudební společnosti Impericon. Nyní ale nastává čas posunout tuto laťku zase o něco výš.

Loňský rok se měl původně nést v koncertním propagování zatím poslední nahrávky Indifference vydané v roce 2019. To se samozřejmě ze známých důvodů moc nepodařilo, a Stercore tak zbývaly dvě možnosti: vykašlat se na muziku úplně a dopřát si kapelní odpočinek, nebo se zavřít do zkušebny a začít makat na nových věcech. Pro tuto agilní partu byla druhá možnost samozřejmě jasná volba.

Příprava nového materiálu šla poměrně dobře a skupina během roku potěšila fanoušky například videoklipem R.I.P. a coverem Breathe od The Prodigy, samozřejmě ve vlastní deathcorové úpravě. Nyní Stercore zpracovávají nově připravený materiál v maďarském No Silence Sound Studiu, kde se cítí vyloženě jako doma.

Nová deska pak vyjde ještě v průběhu letošního roku u labelu Gothoom Productions, který stojí i za pořádáním populárního extrémně metalového festivalu Gothoom. Jeho letošní letní verze byla sice zrušena, ale na té zimní (29.–30. 10. 2021) se představí právě i Stercore a určitě fans potěší i novými skladbami.

A protože se video singl R.I.P. bude na novince nacházet, můžete si jej znovu připomenout.

Související odkazy:
www.facebook.com/stercore.slovakia
www.youtube.com/channel/stercore
Klip Breathewww.youtube.com/watch?v=TLPaTtGRsdQ


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 381

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *