RockShock

Internetový rockový magazin

Turečtí Vengeful Ghoul představují nový singl k chystanému albu Infestation

obal singlu

Text: METALMESSAGE / Jiří Olszar

Triumfální a nadčasovou tradici kultovních metalových velikánů, jako jsou Helstar, Vicious Rumors, Jag Panzer, Agent Steel nebo Nevermore, se rozhodla zkultivovat i turecká power/thrashová pětice VENGEFUL GHOUL díky svému novému silnému materiálu.

Když se istanbulská skupina v roce 2005 poprvé představila světu, bylo všem okamžitě jasné, že se tady děje něco velkého. A že v tomto trendu budou pokračovat i v letošním roce, dokazuje právě vydaný nový singl Back To War z připravovaného druhého alba Infestation. Singl byl natočen v Ruthless Crow Studios v Istanbulu a od dnešního dne (7. 5. 2021) je k dispozici na všech digitálních platformách.

Novou skladbu smíchal a masteroval renomovaný zvukový guru Jens Bogren ve Fascination Street Studios v Örebro. Ostatně skvělým masteringem opatřil i minulou nahrávku Vengeful Ghoul Timeless Warfare, která byla skvěle přijata širší posluchačskou veřejností. Skladby tak i díky němu připomínají spíše ‘vroucí zaklínadla‘ než běžné žánrové písně.

Prudce nakažlivý power/thrash této talentované kapely dozrál poměrně rychle, což dokázala nejen zmiňovaným debutem Timeless Warfare, ale patřičnou kvalitu představila už na demu Premier Fury (2006) a singlu Ruthless Crow (2013).

Teď se ale Vengeful Ghoul vracejí zpět silnější než dřív. Z nové zabijácké nahrávky je cítit pořádně navztekaný thrash v úžasně chytře strukturovaných kompozicích s množstvím originálních nápadů i výbušných riffů. Hráčská kvalita posunuje celou desku na vyšší úroveň a působí vyloženě sofistikovaně. Nechybí zde tedy progresivnější pasáže, ale ani tradiční šťavnaté heavymetalové prvky.

Související odkazy:
www.facebook.com/vengefulghoul
www.twitter.com/vengefulghoul
www.youtube.com/channel/vengeful-rumors
www.open.spotify.com/album/5antcSQDQ7mS5A0L6lvamT


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 470

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *