RockShock

Internetový rockový magazin

Skety vydávají live album s hostujícími Lenkou Dusilovou a Vojtěchem Dykem

Text: Warner Music
Foto: Kristýna Svobodová

A cappella skupina SKETY vydává v pátek 28. srpna záznam jedinečného koncertu uskutečněného v zimě v pražském Lucerna Music Baru na albu Skety Live. Jako hosté na něm účinkují i umělci, se kterými spolupracovali již v minulých letech, LENKA DUSILOVÁ a VOJTĚCH DYK.

Po oceňovaných titulech Skety a Týdytý vychází skupině první ‘živák’. Zpěváci vlastní skladby opět zkombinovali s úpravami písní svých hudebních kolegů. Lenka Dusilová se představila ve své autorské skladbě Biolom a Vojtěch Dyk v dnes již slavné písni Petra Wajsara (mj. držitele Českého lva za hudbu k filmu Hastrman) Alkoholická. Ta je na YouTube s počtem zhlédnutí větším než 7 milionů velkým hitem a dočkala se již také mnoha lidových zpracování.

Album Skety Live pokřtí v pondělí 31. srpna v pražském klubu Jazz Dock špičkový varhaník a držitel Grammy Ondřej Pivec. Kromě nového alba a již známých písní Skety na křtu představí i několik úplných novinek.

A cappella skupina Skety patří k absolutní špičce ve svém oboru. Je držitelem Zlatého diplomu a prestižního ocenění The Ward Swingle Award v kategorii ‘Jazz’ z mezinárodní soutěže Vokal Total (2014) a čtyř nominací na ceny CARA – Contemporary A Cappella Recording Awards. Kapela vznikla v roce 2011 a tvoří ji Veronika Vítová, Alice Bauer, Marta Kloučková, Michal Strnad, Štěpán Janoušek a Petr Wajsar. Po úspěších na domácích pódiích okouzlili publikum ve Velké Británii, Německu, Maďarsku, Rakousku, Slovensku, Dánsku, Finsku, Bulharsku, ale mají za sebou i turné na Tchaj-wanu a v Austrálii.

Klip Alkoholická www.youtube.com/watch?v=cMLkqFOIsYk

Související odkazy:
www.skety.cz
www.facebook.com/skety.cz
www.instagram.com/skety.voices

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 5

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *