RockShock

Internetový rockový magazin

Line-up Rot Kart Festu je kompletní i pro náhradní termín

Text: Jiří Olszar

Pořadatelé charitativního Rot Kart Festu, který se uskuteční v areálu Losinka v Rapotíně nově ve dnech 28.–29. 8. 2020, slíbili doplnění line-upu ještě o jednu novou kapelu. Nakonec se ale vše tak nějak hezky sešlo, že se soupiska rozrostla hned o dva účinkující.

Poslední potvrzenou kapelou se stali velice zkušení powermetaloví Valaši POWER 5, kteří letos slaví úctyhodných 24 let existence. Během té doby toho stihli opravdu hodně, včetně účasti na takových festivalech jako Masters Of Rock, Metalfest či Noc plná hvězd nebo předskakování takovým hudebním ikonám, jako jsou Helloween, Accept, Stratovarius, Rage a mnoho dalších. Poslední deska Talisman vyšla v roce 2016, a jak to tak vypadá, skupina už přemýšlí nad novým materiálem, jak potvrzuje letos v únoru vydaný singl Přání, který skupina představila i jako lyric video. Krátce před Power 5 potvrdili pořadatelé navíc legendární dívčí hard & heavy seskupení LORETTA. Skupina vznikla už v roce 1989, ale na dlouhých dvacet let se uložila k ledu, aby se v roce 2015 vrátila zpět. Dva roky nato vydala výstižně pojmenované album Návrat a zařadila se zpět mezi uznávané tuzemské formace.

Dost podobný osud stihl i havířovský BASTARD, který rovněž nebude v soupisce Rot Kart Festu chybět. Comeback si naplánovali na stejný rok 2015, ale dlouhohrající comebackové album Druhá Müza nachystali až na začátek letošního roku. Není bez zajímavosti, že spolu s Lorettou absolvovali několik comebackových koncertů. Mezi dalšími potvrzenými účinkujícími nechybí ani legenda tuzemského heavy metalu MOTORBAND. Ti dorazí s obnovenou sestavou a možná i novou deskou. Chybět nebude ani úderná muzika v podání crossover/hardcorových FORREST JUMP či skvěle podaný power/heavy metal slovenských EUFORY. Kytarový mistr Honza ‘Kirk’ Běhunek přijede společně se svou progresivní partou SEVEN a zpěvák PAĽO DRAPÁK kromě sólové tvorby připomene i nesmrtelné hity Metalindy. Zkušení SEBASTIEN by měli kromě zavedených hitů představit i nějaké novinky a heavymetaloví AHARD si po odehrání setu hned odskočí na vlastní charitativní festival Rocktherapy. Soupisku navíc doplňují i novojičínští PORTA INFERI, zlínští hardrockeři FIREBALL či přerovská bigbítová formace SPOCENÁ UKLÍZEČKA.

Ti všichni včetně samotných návštěvníků svou účastí podpoří darování krevní plazmy v nemocnici Šumperk a hemato-onkologické oddělení dětské kliniky FN Olomouc. Nezapomeňte sledovat níže uvedené odkazy, kde pravidelně probíhají aukce a soutěže o vstupenky.

Související odkazy:
www.beneficni-koncert.cz
www.facebook.com/events/2434390633462988
www.facebook.com/groups/2187317164851452

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 25

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *