RockShock

Internetový rockový magazin

IDIO&IDIO se vracejí 'zpátky do školy'

Text: IDIO&IDIO
Foto: archiv skupiny

Postavte číra do pozoru! IDIO&IDIO, dravá partička z Ústí nad Labem, vydala 22. 3. 2020 nový singl Jak na pAnk. Podpořila ho barevným videoklipem, který je plný vtípků, odkazů a malých popíchnutí. Pátý klip kapely IDIO&IDIO je zároveň pozvánkou do ‘pAnkového’ semináře, ve kterém se můžete naučit pořádně hrát, pařit a hlavně dobře vypadat. Všechno s nadsázkou, úsměvem, ale i s úctou k punkovým legendám a s prvotřídními lektory.

Kdo by nechtěl mít mejkap à la Sejroška nebo basu správně u kolen jako Yaris ze zakázanÝhoovoce?” ptá se s úsměvem Pedro, nový bubeník kapely.

Nebrat se tak vážně, to je hlavním poselstvím, které se teď hodí možná víc než dřív. „Tak nahoďte křivák, klikněte na odkaz a přijďte. Zápisné je levné, stačí se přihlásit k odběru našeho YouTube kanálu pod videem anebo kliknout na náš Facebook. Seminář jede nonstop a bereme každýho,” zve kapela na zhlédnutí svojí novinky.

Klip – www.youtube.com/watch?v=Qasr_JaMJ60
Facebook – www.facebook.com/idioaidio
YouTube – www.youtube.com/channel/UCetpVwn0FVCvyNuHz1lyVbA

IDIO&IDIO bio

Kapela IDIO&IDIO vznikla v roce 2013 v Ústí nad Labem. V rámci žánru se řadí do pop-rocku s přesahem do punku i jiných žánrů. IDIO staví na českých textech, výrazném ženském chrapláku, který bezvadně ladí s vokály kytaristů, ale také na zábavě, nespoutanosti a přívalu energie. V roce 2016 se stali vítězem soutěže Skutečná liga, v roce 2017 se ukázali na festivalech jako Rock For People, United Islands, Sázavafest nebo na slovenském Cibulafestu a probojovali se až na jednu z hlavních stagí obřího polského Woodstocku (dnes Pol’and’Rock). V roce 2018 vyšla druhá řadová deska s názvem #MELBYS. V roce 2019 kapela vydala úspěšný singl s videoklipem Vlastní cestou, byla hostem na tour se zakázanÝmovocem a Jaksi Taksi a před letní sezonou se zařadila mezi 10 finalistů soutěže Šance Muzikus, ze které si odnesla několik slotů na festivalech po celé republice; za všechny jmenujme hlavní stage na Sázavafestu. Open air sezonu IDIO ukončili stylově, na velkých pódiích městských slavností, doma v Ústí a v Hranicích u Aše. Konec roku patřil změnám, na pozici bubeníka přišel Petr Škvarček a v nové sestavě kapela v roce 2020 natočila i nový videoklip Jak na pAnk.

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 74

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *