RockShock

Internetový rockový magazin

Komunál – Naše věc

KOMUNÁL – Naše věc
Vlastní náklad / 43:37

Oblíbená rock/metalová partička z Chlumce nad Cidlinou Komunál (dříve Komunální odpad) vypustila 22. března 2020 do světa další řadovku s příhodným názvem Naše věc. Album obsahuje dvanáct skladeb. Hudbu složila kapela Komunál s přispěním Míly Sládka (Prolomenej led, Za ostnatým drátem), texty napsal Luboš Suchánek.

Jako první do světa vypustila kapela Komunál megahit Zapalte nás. Tahle pecka je věnována památce Vládi Šafránka, který už ji nestihl nazpívat společně s Komunálem. Luboš Suchánek ji nazpíval s Protheem z kapely Dymytry, který dodal celému klipu ty správné koule. Klip má na YouTube od září 2018 na kontě téměř 727 tisíc zhlédnutí a skladba nechybí na žádném z koncertů Komunálu. Druhý klip z nového CD Naše věc je song Poslední kulka, která si ihned získala srdce fanoušků. Textově i hudebně je geniální a má hluboký podtext. A jako třetí klip je song Naše věc, podle kterého je album pojmenované. Je to de facto poděkování fanouškům, kteří navštěvují koncerty a jsou vlastně sedmým členem kapely – měla jsem tu čest se osobně účastnit natáčení tohoto klipu v úžasně přátelské atmosféře, byl to nezapomenutelný zážitek. V nádherném ploužáku Dva přístavy vynikl Lubošův hlas s obrovským rozsahem. Hudbou i textem kapela rozpláče fanynky, je to opravdu velmi vydařený song. V písni U Čertovky může posluchač najít citát Jana Wericha, který je věčný a platí v každé době.

Ve všech písních jsou texty aktuální, každý si v jednotlivých peckách najde to své. Hudba je dynamická, zvukově bezchybná, se spoustou kytarových riffů, které úžasně zapadají do skladeb. Komunál opět nezklamal a album nelze jinak než vřele doporučit.

minimum 1, maximum 5 Mária Nováková

www.komunalniodpad.com

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 128

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *