RockShock

Internetový rockový magazin

Ostrava v plamenech potvrdila thrashmetalovou legendu Sodom

Text: Jiří Olszar

Po Kreator se příznivci německého thrash metalu dočkají na festivalu Ostrava v plamenech vystoupení další legendární smečky. Nebude jí nikdo menší než SODOM z německého města Gelsenkirchen, které v minulosti patřilo k důležitému centru těžby uhlí, takže v industriálním prostředí Dolní oblasti Vítkovice se bude čtveřice muzikantů cítit doslova jako doma. Tak jako letos, i příští ročník bude opět jednodenní a uskuteční se tradičně první srpnovou sobotu 1. 8. 2020.

Sodom patří společně s Destruction, Kreator, Tankard a Assassin k průkopníkům německého, potažmo evropského thrash metalu, který se na starém kontinentu začal vyvíjet v první polovině 80. let minulého století. Není proto divu, že tato zkušená formace vedená jediným původním členem Tomem Angelripperem (zpěv, baskytara) oslaví za dva roky už 40 let existence. Během této úctyhodné doby ušla kapela pořádný kus cesty vydlážděný patnácti studiovými alby, mezi kterými nechybí například kultovní počin Agent Orange z roku 1989 či poslední řadovka Decision Day vydaná v roce 2016.

Ačkoliv od poslední desky neuplynulo příliš mnoho času, kapela se dost výrazně proměnila. Přímo ke kapelnímu zemětřesení došlo v loňském roce, kdy Sodom představili hned tři nové či staronové posily. Po dlouhých 29 letech se vrátil kytarista Frank Blackfire, známý také z již zmiňovaných Kreator či Assassin. Zcela novými členy jsou pak bubeník Stefan ‘Husky’ Hüskens – mimo jiné také člen holandských Asphyx – a kytarista Yorck Segatz. Tato proměna kapelu patřičně nakopla a první ochutnávku v podobě EP Partisan nabídla již loni a letos v listopadu k ní přidá další EP kousek Out Of The Frontline Trench. To ovšem není zdaleka vše; fanoušci se mohou těšit už příští rok na zbrusu nové řadové album, které skupina zřejmě představí i na Ostravě v plamenech.

S představením prvního headlinera byl spuštěn i předprodej vstupenek na www.ticketportal.cz. Prvních 500 ks vstupenek je možné koupit za 750 Kč. V prodeji je i limitovaná edice VIP vstupenek za 2500 Kč.

Související odkazy:
www.ostravavplamenech.cz
www.facebook.com/ostravavplamenech
www.sodomized.info
www.facebook.com/sodomized


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 199

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *