RockShock

Internetový rockový magazin

Wacken Open Air 2019 – Oceněný festival se připravuje na 30. ročník

Text: Eva Houšková
Foto: Jiří Rogl, Mirek Valenta

V letošním roce se bude konat už 30. ročník slavného svátku všech metalheads, festival Wacken Open Air. Proběhne v tradičním termínu, tedy před prvním srpnovým víkendem, letos od 1. do 3. srpna 2019. A už nyní dostal třicetiletý jubilant první dárek: získal totiž prestižní ocenění European Festival Awards ‘Best Major Festival’, tedy ‘Nejlepší velký festival’ roku 2018! „Děkujeme všem našim zaměstnancům, poskytovatelům služeb, spolupracovníkům a kapelám, ale především našim fanouškům, kteří nám poskytují cennou zpětnou vazbu a pomáhají nám každý rok náš festival zlepšovat. Naše díky se samozřejmě vztahují i na každého, kdo pro Wacken Open Air hlasoval, a také na porotu, která naše úsilí tímto způsobem ocenila,” uvedli pořadatelé W:O:A. Největší počet hlasů v této kategorii získal W:O:A kombinací online hlasování fanoušků a hlasů odborné poroty, složené z promotérů, bookingových agentů, novinářů a dalších profesionálů. Kromě této ceny získal festival už loni v září také místní ocenění Helga! Award jako ‘Nejlepší festival’ v Německu.

Pořadatelé ovšem neusínají na vavřínech a pilně pracují na line-upu letošního jubilejního ročníku, do nějž stále přibývají další akvizice. A na koho se můžeme letos těšit? Mezi zatím potvrzenými kapelami a interprety jsou například AIRBOURNE, ANTHRAX, AVATAR, BEYOND THE BLACK, BULLET FOR MY VALENTINE, CRADLE OF FILTH, CREMATORY, DARK FUNERAL, DELAIN, DIE HAPPY, ELUVEITIE, EQUILIBRIUM, EVERGREY, GIRLSCHOOL, HAMMERFALL, KROKUS, LEGION OF THE DAMNED, MANTICORA, MESHUGGAH, NASHVILLE PUSSY, OF MICE & MEN, OPETH, PARKWAY DRIVE, POWERWOLF, PRIMORDIAL, QUEENSRŸCHE, RAGE, ROSE TATTOO, SABATON, SEPTICFLESH, SLAYER, SWEET, TESTAMENT, THE VINTAGE CARAVAN, THY ART IS MURDER, VENOM INC., WITHIN TEMPTATION a další. Seznam ovšem ještě není uzavřený, další jména budou postupně přibývat. Není tedy divu, že letošní ročník už je dávno vyprodaný. Více info na:xa0
www.wacken.com

Můžete si zajet i na zimní Wacken Winter Nights

Nicméně je tu ještě šance užít si jakousi ‘zimní verzi’ festivalu, respektive samostatnou akci Wacken Winter Nights. Tento festival kombinuje klasické středověké motivy s fantasy a věnuje se převážně rock/metalovým stylům, jako je mystic folk, pagan, sympho, viking a další. Letos otevře své ledové brány už potřetí, a to od 22. do 24. února 2019, a vystoupí zde třeba APOCALYPSE ORCHESTRA, ARKONA, BANNKREIS, DRAGOL, ELUVEITIE, EREB ALTOR, FAUN, FORGOTTEN NORTH, GRIMNER, HAGGEFUGG, HARPYIE, HELSOTT, HOLLY LOOSE, INCANTATEM, KORPIKLAANI, MOONSORROW, SALTATIO MORTIS, SKILTRON, THE DREAD CREW OF ODDWOOD, TROLLFEST, TURISAS, SKALDENMET, SERENITY a další. Kromě poslechu muziky zde můžete navštívit tematické světy a zákoutí, třeba středověké tržiště či kouzelný les, zúčastnit se různých workshopů, ohřát se u ohně a setkat s kejklíři, bardy, mágy a mytickými tvory. Co se týče gastronomie, nabízejí se tu středověké lahůdky, mnohé v bio kvalitě. Veškeré další informace a vstupenky najdete na:
www.wacken.click/wwn19fbtix30d


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 66

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *