RockShock

Internetový rockový magazin

Wacken Open Air 2018 už buší na dveře!

Text: Eva Houšková
Foto: Jiří Olszar

Už jen pár týdnů zbývá do chvíle, kdy se otevřou kovové brány jednoho z největších metalových festivalů Wacken Open Air a vpustí dovnitř fanoušky z více než 80 zemí celého světa. Letos se koná od 2. do 4. srpna, a pokud se sem chystáte, máme pro vás pár užitečných informací.

Pořadatelé festivalu se každý rok snaží nabídnout návštěvníkům co největší komfort, což samozřejmě předpokládá dodržování jistých bezpečnostních a dalších pravidel. Do areálu například nesmíte brát žádné lahve, nebezpečné předměty jako zbraně, selfie tyče, pyrotechnické předměty a podobně. Není povoleno pořizování fotek nebo nahrávek profesionální technikou včetně dronů. V kempech platí zákaz rozdělávání otevřeného ohně, ugrilovat si nějaký ten flák masa nebo klobásu ale můžete – za předpokladu, že po baště žhavé uhlíky dokonale uhasíte.

Co se týče placení, je sympatické, že si můžete vybrat – buď používat hotovost, nebo si přes internetové stránky  www.woa2018.simply-x.com aktivovat a nabít platební W.O.A. kartu, se kterou pak můžete bezhotovostně platit téměř v celém areálu – s výjimkou obchodů a stánků v obci plus v těch kempech, které nejsou součástí systému. Pokud si kartu propojíte se svým účtem, nevyčerpané prostředky vám na něj budou automaticky vráceny (kromě částek menších než 1 euro), případně je můžete věnovat některé z charitativních organizací s festivalem spojených.

K dispozici jsou bezpečnostní schránky, dobíjecí stanice, sprchy, toalety, obchod s potravinami, stánky s jídlem i pitím, s merchem a metalovým zbožím všeho druhu a spousta dalších služeb. Podrobné informace zjistíte na stránkách www.wacken.com. A pokud jste dosud váhali, máte ještě možnost koupit třídenní vstupenku v ceně od 221 eur, nejlépe na www.metaltix.com.

Letos na vás čekají opět kapely nejrůznějších žánrů, například JUDAS PRIEST, NIGHTWISH, IN FLAMES, GHOST, HELLOWEEN – PUMPKINS UNITED, DANZIG, RUNNING WILD, BEHEMOTH, DIMMU BORGIR, ARCH ENEMY, CHILDREN OF BODOM, IN EXTREMO, HATEBREED, GOJIRA, STEEL PANTHER, DORO, ALESTORM, DIRKSCHNEIDER, SAMAEL, CANNIBAL CORPSE, ENSIFERUM, SCHANDMAUL, DESTRUCTION, CLAWFINGER, KORPIKLAANI, ESKIMO CALLBOY, DIE APOKALYPTISCHEN REITER, CONVERGE, RIOT V, EPICA, TREMONTI, WINTERSUN, OOMPH!, AMORPHIS, VINCE NEIL a spousta dalších. Prostě tři dny nabité skvělou muzikou, atmosférou a zážitky, které stojí za to!

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 47

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *