RockShock

Internetový rockový magazin

Wacken Open Air 2018 nabízí metalový vlak a chlazené pivo

Text: Eva Houšková
Foto: Mirek Valenta

Metalový svátek se blíží! Festival Wacken Open Air vypukne 2. srpna 2018, ‘večírek’ pro nedočkavé, tedy live vystoupení různých kapel, už ve středu 1. srpna.

Mezi letošní lákadla patří například JUDAS PRIEST, NIGHTWISH, IN FLAMES, GHOST, HELLOWEEN – PUMPKINS UNITED, DANZIG, RUNNING WILD, BEHEMOTH, DIMMU BORGIR, ARCH ENEMY, CHILDREN OF BODOM, IN EXTREMO, HATEBREED, GOJIRA, STEEL PANTHER, DORO, ALESTORM, DIRKSCHNEIDER, SAMAEL, CANNIBAL CORPSE, ENSIFERUM, SCHANDMAUL, DESTRUCTION, CLAWFINGER, KORPIKLAANI, ESKIMO CALLBOY, DIE APOKALYPTISCHEN REITER, CONVERGE, RIOT V, EPICA, TREMONTI, WINTERSUN, OOMPH!, AMORPHIS, VINCE NEIL a spousta dalších. Zkrátka pro každého něco!

Pokud se sem chystáte, rozhodně je lepší obstarat si lístky s předstihem, doručení může totiž trvat i několik týdnů. Objednat si je můžete na www.metaltix.com/wacken-2018 od 220 eur (plus poštovné a manipulační poplatek). V ceně třídenní vstupenky je mimo jiné zahrnut například přístup do kempů už od pondělí 30. července, kempování blízko vašeho auta, sprchy a toalety zdarma, vstup do areálu od 1. do 4. srpna. Letošní vstupenky budou jak papírové, tak i jako odolná plastová karta – ta bude sloužit ke vstupům, papírová vám zůstane jako suvenýr.

Organizátoři se snaží každý rok přijít s nějakým tím vylepšením nebo specialitkou. Ta letošní potěší především milovníky správně vychlazeného piva. Aby se nemuseli tahat s vlastními zásobami a lámat si hlavu s jeho teplotou, mají možnost si předobjednat pivo Beck online a pak už si ho jen vyzvednout přímo na výdejních místech. Jedno balení obsahuje 24 plechovek v přepravce, přičemž jedna plechovka vás vyjde na 2 eura (tedy skoro o polovinu méně než čepované v areálu). Více info a objednávky na preorder@wacken.com. To oceníte i v případě, že se na festival vypravíte třeba vlakem. Cestovat můžete rovnou vlakem metalovým – Metal Train Metalheads budou vypraveny z jižního Německa a Švýcarska a dovezou vás na místo bez stresu a v pohodlí kupé nebo lůžkového oddílu. Podrobnější informace a jízdenky najdete na www.metal-train.de.

Wacken Open Air se odehrává už od roku 1990 a dosud zde vystoupilo více než 1400 kapel z celého světa. Také fanoušci se sem sjíždějí odevšad – vloni tu přivítali metalheads z více než 80 různých zemí! Každoročně se před prvním srpnovým víkendem promění městečko Wacken na jedno z největších metalových center na světě. Jeho úžasnou atmosféru si nenechává ujít 75 000 návštěvníků, což je plná kapacita místního areálu, a většina z nich se sem ráda opakovaně vrací. Stojí to rozhodně za to – a zažít to můžete i vy!

www.wacken.com

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 83

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *