RockShock

Internetový rockový magazin

Krása, hnus a šílenství bavily Kacanovy a pankáče z Turnovska

19. ledna 2024, Kacanovy, Kulturní dům

Text: Pavel Novák
Foto: Pavel Novák

Akce se konala v KD Kacanovy u Turnova. V tomto malém útulném kulturáčku se často konají zajímavé kulturní akce. RockShock v minulosti již zveřejnil reportáže z tohoto místa, například z akcí punkových kapel jako Visací zámek nebo Ovčie Kiahne. Tentokrát se zde konala akce s názvem Krása, hnus a šílenství za účasti známých písničkářů.

Jako první odehrála svůj koncertní set písničkářka EVA SUKOVÁ, které se neřekne jinak než ‘blondýna‘. Eva pochází z Tišnova na Moravě, ale žije v Rakovníku a živí se hlavně jako učitelka v hudebce. Eva hraje styl, kterému se sice říká femme folk, ale některé její skladby jsou ryze punkové. Mně se například líbily skladby Holí na pekáče nebo Gynekologická.

Jako hlavní účinkující vystoupil písničkář RUDA HANCVENCL, kterého též známe jako baskytaristu v kapele Ovčie Kiahne. Ruda právě vydal svoje druhé CD, kde je nahráno úžasných 17 songů. Samozřejmě se zde také konal křest tohoto CD, které mu pokřtil jeho kamarád a kolega z kapely Ovčie Kiahne Honza Bílý, kterému nikdo neřekne jinak než ‘Bílák‘. Ruda měl pozváno i několik hostů. Na klávesy zahrál Jiří Kozák zvaný ‘Kozy‘, na foukací harmoniku Martin ‘Mrca‘ Holan a Boban ‘Vokoun‘ Fok zahrál blues též na foukací harmoniku. Nakonec si Ruda střihl duet Miluji tě lásko s Alenou Tomášovou. K Rudovým písničkám musím říct, že jsou velice vtipné, ale co mě rozsekalo, byl song č. 3 Apokalypsa v českém šoubyznysu. Kromě hudby Ruda též hraje loutkové divadlo, pokud se odhodláte zhlédnout Rudovo představení, tak vám garantuji, že riskujete prasknutí bránice. Pokud budete mít o Rudovo CD zájem, stačí napsat a Ruda vám ho pošle.

Jako poslední vystoupila punková písničkářka NIKOLA MUCHA. Nikola zajíždí do Kacanov celkem pravidelně a má zde dobrou fanouškovskou základnu, zejména v mladší populaci. Já jsem již před několika lety Nikolu fotil na Ilegálním festivalu svobody (to bylo tenkrát za covidu). Musím říci, že Nikola je profesionálka každým coulem, svůj koncertní set odehrála i přes zdravotní indispozici. Po celou dobu bavila jak místní občany, tak i pankáče z Turnovska. V létě můžete Nikolu vidět na některém punkovém festivalu. Pokud ji budete chtít podpořit, můžete jí přispět na Doniu na vydání živáku.


DALŠÍ REPORTÁŽE

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 1798

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *