RockShock

Internetový rockový magazin

Behind The Door slaví 20 let novým singlem Chebzí 9

Text: Ricardo Delfino

Šestice hudebníků působících ve známých tuzemských kapelách, jako jsou Čechomor, Vltava, Bandjeez či Slza, spolu coby BEHIND THE DOOR vystupuje již 20 let. A to i přesto, že jsou teprve třicátníky. Hrají spolu totiž od dětství.

Instrumentální skladbou s názvem Chebzí 9 uzavírají Behind The Door dvě dekády společné souhry a míří do třetí. Novinku vydávají formou záznamu live studio session z pražského FirstFloor Studia Barrandov. Mixu se zhostil hudebník Jakub Šindler, masteringu pak Miroslav Chyška, kytarista J.A.R. či Illustratosphere Dana Bárty. Skladbu pojmenovanou podle adresy přímo spjaté s jejím vznikem doprovází videozáznam z natáčení.

V roce 2020 vydala šestice svou doposud poslední studiovou desku s názvem RA! Kritiky kladně přijatého alba se po stránce mixu, aranží a produkce chopil Filip Jelínek (J.A.R., Illustratosphere).

Spolu s Přidalem (Point Of Few a další) tvoří Behind The Door saxofonista Ondřej Klímek (Vltava, Kamil Střihavka, Dara Rollins či Maxiband Jana Maxiána v pořadu Máme rádi Česko na FTV Prima), bubeník Matěj Drabina (Bandjeez – dříve s Davidem Stypkou, nyní s Kateřinou Marií Tichou, Mario Šeparovič trio), baskytarista Lukáš Čunta (Čechomor), klávesista Ondřej Valenta (Slza, Tereza Mašková, Petr Kolář) a flétnista Ladislav Muroň (Musica Balkanika, Cotatcha Orchestra).

„Výrazný milník v historii naší kapely nastal, když jsme se z rodného Frýdku-Místku rozjeli na hudební školy – Matěj strávil rok v Dánsku a Radim půl roku v rakouském Gratzu. Po návratu se do tvorby vlila nová vlna invence smíšená se zážitky a praxí dalších členů, kteří se mezitím uchytili u známějších těles. Vzájemně jsme se ovlivnili a tyto prameny zkušeností se prolnuly. Myslím si, že z tohoto impulzu svým způsobem těžíme dodnes,“ ohlíží se Klímek za dvěma desetiletími spolupráce.

Na jaře příštího roku čeká skupinu turné po českých klubech. Klip vznikl za podpory OSA (Ochranný svaz autorský) a Statutárního města Frýdek-Místek.

Související odkazy:
www.behindthedoor.cz
www.facebook.com/BTDOOR


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 1240

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *