RockShock

Internetový rockový magazin

Nickelbak zavítají v červnu do pražské O2 areny

Text: Echopromotion

Cenami ověnčená rocková kapela NICKELBACK oznámila evropské koncerty v rámci Get Rollinʼ Tour 2024, na kterých představí své nejnovější, desáté studiové album Get Rollinʼ. Na všech koncertech se k Nickelback připojí britská indierocková kapela LOTTERY WINNERS.

„Nemůžeme se dočkat, až se vrátíme do Evropy a všechny uvidíme. Je to už příliš dlouho a budou to pro nás neskutečně výjimečné koncerty,“ říkají Nickelback.

Nickelback byli v roce 2009 časopisem Billboard vyhlášeni ‘Nejúspěšnější rockovou skupinou desetiletí‘. Čtveřice ve složení Chad Kroeger, Ryan Peake, Mike Kroeger a Daniel Adair, která je celosvětově proslavená svými kariéru určujícími a oceňovanými hity How You Remind Me, Photograph, Far Away, Rockstar a dalšími, je jednou z komerčně nejúspěšnějších a nejvýznamnějších kapel posledních dvou desetiletí. Jejich úspěch zahrnuje celosvětový prodej více než 50 milionů nosičů, což upevnilo jejich status jedné z nejprodávanějších skupin všech dob a druhé nejprodávanější zahraniční skupiny v USA v dekádě 2000, hned za The Beatles. Jejich nepřehlédnutelný a neodolatelný hit How You Remind Me byl vyhlášen Billboardem jako ‘Top Rock Song Of The Decade‘ a byl nejhranější písní v amerických rádiích.

Kromě všech těchto ocenění také získali devět nominací na cenu Grammy, tři American Music Awards, World Music Award, Peopleʼs Choice Award, dvanáct cen JUNO, sedm Much Music Video Awards a byli uvedeni na kanadský chodník slávy (2007) a do kanadské hudební síně slávy (2023). Nickelback se můžou pochlubit více než 23 singly na vrcholu hitparád a fanoušky po celém světě, více než dvanácti po sobě jdoucími vyprodanými světovými turné, na kterých hráli pro více než 10 milionů oddaných a obdivujících fanoušků.

O Lottery Winners
Jejich páté studiové album Anxiety Replacement Therapy vyšlo 28. dubna 2023 a debutovalo na prvním místě britské oficiální albové hitparády. Bylo to páté nejprodávanější album prvního týdne roku, kterého se ve Velké Británii prodalo více kopií než U2 a Miley Cyrus. Album se dočkalo celosvětového uznání kritiků. Zabývá se duševní nemocí a ADHD v životopisném chronologickém příběhu osobního vykoupení. Píseň Letter To Myself byla napsaná pro dvanáctiletého Thoma poté, co byl vyloučen ze školy a cítil se jako nepřizpůsobivý, aby mu řekla, že vše dobře dopadne. Worry, Long Way Down a milostná píseň o antidepresivech Sertraline jsou také z těch zabývajících se problematičtějšími tématy. Na albu se postupně nálada odlehčuje a písně jako Not Alone a Let Me Down poskytují Thomovi útěchu na jeho cestě. Závěr tvoří Anxiety Replacement Therapy, která poeticky spojuje všechny ostatní písně na albu.

6. 6. 2024 – Praha, O2 arena

Cena vstupenek od 1490 Kč. Vstupenky v prodeji v sítích Ticketmaster a Ticketportal od 1. 12. 2023, 10.00 hod.

Související odkazy:
www.nickelback.com
www.facebook.com/Nickelback
www.instagram.com/nickelback
www.twitter.com/nickelback
www.thelotterywinners.co.uk


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 5 / 5. Počet hlasů: 1

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 1223

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *