RockShock

Internetový rockový magazin

Gaia Mesiah vydala VLN∞BYTÍ na vinylu a pokřtí jej na začátku prosince v Lucerna Music Baru

Text: Smart Communication

Energií nadupaná stálice české rockové scény, kapela GAIA MESIAH, v rámci pokračování turné k aktuálnímu úspěšnému albu VLN∞BYTÍ navštíví i pražský Lucerna Music Bar, a to 3. prosince. Koncert byl na toto datum ze zdravotních důvodů přeložen z 21. listopadu. Podzimní část tour provází vydání dlouho očekávaného vinylu, a proto večírek v Lucerna Music Baru dostal název Vinyl∞Bytí.

Po beznadějně vyprodané vinylové verzi alba Ocean spatřila světlo světa další gramodeska. Limitovaná edice elpíček s netradičním designem bude k dostání samozřejmě i na místě. Desku pokřtí prozatím tajný kmotr, ovšem místo šampaňského bude zkropena pivním speciálem Gaia Mesiah; snad pár plechovek zbude i pro fanoušky. Na vývoji této proklatě hořké dvanáctky se podílela sama zpěvačka Marka Rybin – vládkyně nadoblačných výskoků a magicky temných growlů – spolu s kytaristkou Santa Morellou, která tomu dodává říz a drive.

Česko–australské kvarteto má za sebou v letošním roce už přes 60 odehraných show a je v té nejlepší kondici, jaká je potřeba k rozžhavení nálože emocí, které vás smetou. Uslyšíte prověřené staré pecky, písně z nové desky, na scéně se opět objeví amigos z Latinské Ameriky – Pedro Paredes (Ekvádor) a Carlo Zegarra (Peru) – a jako speciální host vystoupí kapela čtyř dračic THE AGONY v čele se skvělou Nikolou Kandoussi.

3. 12. 2023 – Vinyl∞Bytí, Praha, Lucerna Music Bar
Klub otevřen od 19.00 hod, start akce ve 20.00 hod.
FB událost – www.facebook.com/events/306288065385480
Vstupenky – www.musicbar.cz/cs/program/gaia-mesiah-10

Gaia Mesiah vznikla v roce 2000 a záhy si vysloužila pověst nespoutané a nadupané crossoverové kapely, jejíž největší síla spočívá v živém vystupování. Přesvědčivou frontwoman Marku Rybin od začátku skvěle doplňovaly kytaristka Katka Morella a bubenice Misha, na baskytaru dívkám tvrdil muziku Australan Josh Stewart. Po stovkách úspěšných koncertů a studiových albech Ocean (2005) a Alpha Female (2007) se Gaia Mesiah na deset let odmlčela. Velkolepý comeback v původním složení korunovalo v roce 2019 album Excellent Mistake a návrat dravé koncertní čtveřice zdokumentovalo o rok později atypické živé album Refresh In Golden Hive Live.


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 1091

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *