RockShock

Internetový rockový magazin

Turné Lunatic Gods 2023 pokračuje v Trutnově-Voletinách

Text: Jiří Vacek

Slovenští folk/blackmetallers LUNATIC GODS vydávají 21. listopadu nové album Vresovrenie na etiketě Black Hornet Productions a při této příležitosti vyjíždějí na turné po Česku a Slovensku. Další zastávkou turné bude hospoda Voletiny. Zde 25. listopadu spolu s Lunatic Gods zahrají black/deathoví válečníci PURNAMA, hradečtí METANOL a pardubická (nejen) metalcorová naděje DAY BEFORE.

Lunatic Gods prošli během své bohaté historie velmi zajímavým vývojem od náročného technického thrash/death metalu k současné folk/blackmetalové podobě, aniž by ztratili své osobité kouzlo a svébytný styl. Není tajemstvím, že v sestavě kapely působí bubenické eso mezinárodního formátu Martin ‘Marthus‘ Škaroupka.

Turnovští Purnama se během posledních několika let propracovali mezi (nejen) tuzemskou extrémně metalovou špičku. Kapela v současné době připravuje nástupce úspěšného alba Flame Of Rebellion, ke kterému před nedávnem zveřejnila video ke skladbě Light In The Void. Klip vznikl v dílně WOLL Design spojením záběrů z posledních koncertů kapely a grafickou stylizací textu skladby. Živé záběry pocházejí i z koncertů na festivalech Masters Of Rock a HellPdays.

Metanol zpestřují jinak ostřejší ladění koncertu směrem k písničkovosti a zpěvným melodiím. Moderní pohled na metal s příchutí melodického metalcoru (někdo tomu říká pop metal) a s vlivy dalších stylů včetně klasického rocku a hip-hopových smyček ve stylu starších Linkin Park dělají z Metanolu velmi zajímavý artikl pro živou prezentaci. Zatím poslední zajímavostí je, že Metanol složili oficiální hymnu FC Hradec Králové Votroci povstanou.

Šťavnatý mix moderního melodického metalu a metalcoru má jméno Day Before. Kapela má nachystáno nové EP Phoenix, které vyjde začátkem příštího roku. Day Before rostou v sebevědomou a svébytnou kapelu s osobitým pohledem na moderní metal. Stylová nejednoznačnost Day Before má potenciál oslovit i posluchače mimo metalcorové teritorium, o čemž se můžete na vlastní oči a slechy přesvědčit přímo na místě.

Videa:
Lunatic Gods – www.youtube.com/watch?v=sWbaudiL7Y8
Purnama – www.youtube.com/watch?v=HAMxrDZsKd8
Metanol – www.youtube.com/watch?v=C-6ERc26vrQ
Day Before – www.youtube.com/watch?v=fpg6I_6gZ6E

Termíny koncertů turné 2023:
24. 11. – Brno, klub První patro (Purnama, RCZ Tribute, Mylions, Rosa Nocturna)
25. 11. – Trutnov, klub Voletiny (Purnama, Metanol, Day Before)
30. 11. – Bratislava, Randal Club (Purnama, Achsar, Plastery)
01. 12. – Vrútky, RC Mlýn (Purnama, Achsar, Plastery)
02. 12. – Poprad, klub Rock Fabric (Purnama, Achsar, Plastery)


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 992

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *