RockShock

Internetový rockový magazin

Blitz Union sklidili v pražské Akropoli velký úspěch

10. listopadu 2023, Praha, Palác Akropolis

Text: Pavel Novák
Foto: Pavel Novák

Po roce a půl se vrátila do pražského paláce Akropolis partička Blitz Union. Já se musím přiznat, že jsem se na kluky moc těšil, protože tato kapela, které se právem přezdívá ‘český Rammstein‘ je na tuzemském koncertním trhu vzácná.

Kapela účinkuje převážně v zahraničí, zejména v Německu, ale i v USA, kde měla v roce 2019 v kalifornském klubu Whisky A Go Go svůj první koncert. Já jsem je měl fotit i v září na Letním parketu Hořepník, kde měli mít společný koncert s kapelou Protheus, ale strejda Proth ho den před koncertem zrušil (údajně ze zdravotních důvodů, ale všichni členové kapely měli hned druhý den koncert s jinými kapelami).

Ale teď už k samotnému koncertu v Praze. Jako speciální host vystoupil fialový showman PURPL BOI, který vystupuje jako samostatná jednotka, ale vydá za celou kapelu.

Po krátké přestávce již na pódium vtrhli BLITZ UNION. Jejich hudební styl lze těžko zaškatulkovat. Svojí muzikou skutečně připomínají Rammstein, ale ve výsledku se jedná o kombinaci nu-metalu, elektroniky, indie i techna. Jejich fanoušci jsou z větší části mladší lidé, ale v publiku jsem viděl i postavy, které znám z metalových koncertů, a ty byly určitě ‘dříve narozené‘. Spodek paláce Akropolis byl zcela zaplněn fanoušky a v něm panovala skvělá atmosféra, většina lidí zpívala s kapelou, tedy musím konstatovat, že texty znali nazpaměť. Balkon sloužil pro VIP hosty. Kapela zpívá výhradně anglicky, frontman kapely Mark Blitz svoji show uváděl česky a částečně anglicky, protože na koncertě bylo hodně zahraničních hostů.

Po intru již začala show peckou Get Up. Publikum se dostalo rychle do varu a po několika skladbách Mark Blitz oznámil novinku s názvem Blitzcoin. Samozřejmě na setlistu nechyběly ani moje nejoblíbenější pecky, ke kterým byly natočeny i klipy, jako jsou například Hotel India Victoria (www.youtube.com) a The Sun Always Shines On T.V. (www.youtube.com) – megahit popové kapely A-ha.

Po skladbě Revolution kluci odešli z pódia a publikum si vynutilo přídavek. Celkem následovaly čtyři skladby a outro s děkovačkou. Po děkovačce členové Blitz Union vytáhli na pódium spoustu fanoušků a tato úžasná show se změnila v happening. Musím konstatovat, že kluci se svým fanouškům opravdu věnují. Po koncertě měl ještě každý možnost se s nimi v předsálí vyfotit a kluci ochotně pózovali. Na koncertě samozřejmě nechyběl ani bohatý merch. Až zase někdy Blitz Union zavítají do ČR se svojí show, určitě tam nebudeme chybět.


DALŠÍ REPORTÁŽE

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 2133

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *