RockShock

Internetový rockový magazin

Džemfest nabídne programovou novinku. Hlavními lákadly jsou Chinaski a O5 a Radeček

Text: Ondřej Polák
Foto: Petr ‘Tibi‘ Tibitanzl

Oblíbený Džemfest, který se už 23 let koná v říjnu v Šumperku, si letos připravil nabitý hlavní program i zajímavé doprovodné akce. Novinkou je večer v kině Oko věnovaný tělesnému i duševnímu zdraví. Festival vyvrcholí v pátek 20. října v šumperském kulturáku, kde vystoupí kapely CHINASKI, O5 A RADEČEK a další.

„Chinaski a Radečci na Džemfestu odehrají generálku na očekávaný koncert před televizními kamerami v pražské O2 areně, kde vystoupí hned druhý den. Obě kapely se totiž letos představí na Mejdanu s Impulsem,“ uvedl za pořadatele Tomáš Drenka.

V bohatém programu 23. ročníku šumperského festivalu dále vystoupí úspěšný zpěvák MARCELL se svým all star bandem nabitým špičkovými muzikanty, jako je například ex-bubeník Mandrage MATYÁŠ VONDRA nebo přední producent a kytarista FIEDLERSKI. „Na Džemfestu navíc dostanou šanci i talentovaní mladí umělci, kteří uspěli ve vyhledávací soutěži Objev roku Rádia Haná. Těšit se můžete na absolutního vítěze, kapelu THE MIDDLE OF THE SANDWICH,“ doplnil za pořadatele Ondřej Polák.

Hudebně-taneční lahůdka čeká na posluchače také v samém závěru programu, kdy se poprvé v Šumperku představí svérázné duo DJ FRIKY & DAVE TRUMPETEER, které patří zejména v Praze mezi nejžádanější klubové interprety.

Džemfest navíc opět dostává své pověsti festivalu s přesahem. V rámci doprovodného programu nabídne besedy se skvělými hosty z úspěšného projektu Festival zdraví. Do Šumperka tak zavítá například kvantový fyzik profesor Jan Rak nebo přední český psycholog Heřman Čadil. Večer na téma Tvoření reality proběhne ve středu 18. října v sále kina Oko.

Atraktivní bude také filmová scéna v šumperském biografu, kde ve čtvrtek 19. října pořadatelé uvedou úspěšný dokument o skupině Chinaski Každej ví kulový. Projekce by se měli zúčastnit tvůrci i členové kapely. Dalšími akcemi v rámci doprovodného programu bude Džem Up v Art Clubu v pátek 13. října a After Džem v John Baru v pátek 20. října.

Festival Džemfest, který se koná od roku 2000 v polovině října v Šumperku, patří mezi nejúspěšnější akce v kraji. Poslední roky bývá hlavní program vyprodaný (1400 lidí) a zřejmě se jedná o největší rockový festival konaný pod střechou v ČR.

V roce 2013 obdržel Džemfest Cenu města Šumperk v kategorii ‘Kultura‘. V roce 2014 obdržel festival Cenu Olomouckého kraje za přínos v oblasti kultury.

Děti z domovů zažijí Můj první fesťák
Akce bude mít tradičně také charitativní rozměr. Pořadatelé pozvou do Šumperka na celý víkend na třicet dětí z dětských domovů z celé Moravy v rámci ‘džemfestového‘ projektu Můj první fesťák.

Vstupenky na hlavní večer jsou k mání v pokladně DK Šumperk nebo si je mohou zájemci objednat pohodlně přes webové stránky www.dzemfest.cz. Zde také najdou zájemci podrobné informace o festivalu, který je držitelem prestižní Ceny Olomouckého kraje za přínos v oblasti kultury a Ceny města Šumperka.

FB událost – www.facebook.com/events/1695710284182254


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 941

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *