RockShock

Internetový rockový magazin

Dave Matthews Band se vrací po pěti letech do Prahy s novým albem Walk Around The Moon

Text: Echopromotion

DAVE MATTHEWS BAND prodali od svého vzniku více než 25 milionů vstupenek, čímž se stali druhým největším prodejcem vstupenek v historii. Matthews nedávno hovořil s deníkem The Wall Street Journal o novém albu skupiny Walk Around The Moon a o jejich vášni pro koncertování. Článek si můžete přečíst zde.

Pitchfork napsal: „Na Walk Around The Moon se volně prolínají minulé a současné verze Dave Matthews Bandu… Monsters a Break Free jsou pro kapelu jako pro vypravěče vrcholnými momenty…“

Ve videu pro GQ (www.youtube.com) Matthews rozebírá nejznámější skladby kapely včetně Satellite, Crash Into Me, The Space Between, Everyday a Madmanʼs Eyes. Nedávno se také objevil v pořadu The Howard Stern Show.

Dave Matthews Band, který prodal dohromady 38 milionů CD a DVD, zakončí rok 2023 podzimním turné po Severní Americe a koncerty v Pretorii a Kapském Městě v Africe.

O Dave Matthews Bandu
Dave Matthews Band, často označovaný jako DMB, je americká rocková skupina, která byla založena v Charlottesville ve Virginii v roce 1991. Skupina je známá svou unikátní směsí různých hudebních žánrů včetně rocku, jazzu, folku a world music, což vytváří charakteristický zvuk, jenž je obtížně zařaditelný do jedné kategorie. Zakladatelem a frontmanem kapely je zpěvák a kytarista Dave Matthews, který se proslavil svým emotivním vokálním projevem a komplexními akordovými strukturami. Dave Matthews Band je také známý svými energickými živými vystoupeními a impozantním jamováním, díky čemuž si vytvořil loajální fanouškovskou základnu. V průběhu let se DMB stal jednou z nejúspěšnějších koncertních kapel, a to i přesto, že jeho komerční úspěch v rádiích a hitparádách byl relativně omezený. Skupina má na svém kontě několik Platinových alb a je držitelem řady hudebních ocenění.

Pražský koncert se uskuteční 16. 4. 2024 v O2 universum.

Cena vstupenky od 1690 Kč. O2 předprodej od 21. 9. 2023, 9.00 hod. Vstupenky v prodeji v sítích Ticketmaster a Ticketportal od 22. 9. 2023, 9.00 hod.

Související odkazy:
www.davematthewsband.com
www.facebook.com/davematthewsband
www.twitter.com/davematthewsbnd
www.instagram.com/davematthewsband
www.livenaton.cz


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 1021

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *