RockShock

Internetový rockový magazin

S podzimními koncerty pod střechy hal, kulturáků a klubů

Text: Radim Bala
Foto: Jiří Olszar

Začíná podzim. Co už si počít. Léto je skoro za námi a poslední lístky na festivaly mizí ze šuplíků. Je třeba pomalu se nachystat na podzimní sezonu, kdy se možná neradi přesuneme zase pod střechy hal, kulturáků a klubů.

Pro letošek se zdá pro ostravské fanoušky nejvíce zajímavý přesun klubu Barrák ze stávajících prostor v ostravské ‘malé Kodani‘ na Havlíčkově nábřeží do nového objektu v Ostravě-Přívoze. Zde se chystá hned několik zajímavých akcí, které by měly být hodně zábavné a výživné.

Už 23. 9. byste si neměli nechat ujít vystoupení kapely BABY SECONDHAHD. Tato parta okolo tatérů a punkerů si říká ‘opavský cirkus‘ a kdo je viděl letos na Holbě, zajde nebo přijede se pobavit i do Barráku.

Do stejného klubu by asi měl zavítat každý, kdo má rád progresivní metal a celkem výraznou produkci. Bude zde totiž k vidění a poslechu skupina COCOTE MINUTE, a to 14. 10. Tahle kapela je zábavná hlavně svým přístupem k publiku, jak bylo možné vidět třeba i letos na festivalech, a v klubu toho kontaktu asi i hodně přidá… Každopádně se je nač těšit.

22. 10. se bude konat zajímavý večírek v Ostravě-Martinově v klubu Garage. Sem zajedou XIII. STOLETÍ spolu s kapelou LAUTR. Tento večer by si rozhodně neměl nechat nikdo ujít.

Určitě lze doporučit i akce v Krnově. Tohle poměrně hezké město má totiž klub Kofola, kde nebude o dobré akce nouze. Začátkem listopadu sem zajedou dvě kapely, které budou stát rozhodně za to. V pátek 3. 11. uvidíte DESMOD a den poté, 4. 11., zahraje VYPSANÁ FIXA. Takže hezký víkend s rockem a punkem.

Klub Kofola obecně stojí hodně za zmínku. V relativně malém městě funguje už hodně dlouho a úspěšně. Jeho historie i program se hodí prozkoumat z hlediska minulosti i do budoucna. Třeba 18. 11. zde zahraje INSANIA, takže taky zajímavý koncert. Kdo neviděl letošní Holbu Rock na grilu, má druhou šanci. Opravdu se podzimní sezona rozjíždí.

Další zajímavé akce se uskuteční opět v ostravském Barráku, který bude tou dobou na novém místě už dobře zaběhlý. 25. 11. se zde fanoušci setkají s DONOR, WITCH HAMMER a METAL FACTORY. 2. 12. si pak všichni jistě užijí i koncert nesmírně populární punkové kapely RYBIČKY 48.

Příznivci skupiny MŇÁGA A ŽĎORP se pak mohou přesunout opět do krnovského klubu Kofola, kde se legendární kapela představí 9. 12. A vynechat by rozhodně neměli ani ostravský koncert kapely DOGA. Jejich unplugged show, která se uskuteční 16. 12. v Restauraci u Slunce, bude vyvrcholením plánované Route 66 Pub Tour 2023. Více informací ke koncertu najdete v samostatném článku.

Toto je samozřejmě jen zlomek podzimních akcí, které vám ale přiblížíme i prostřednictvím reportáží a fotogalerií na stránkách RockShocku. Kompletní programovou nabídku najdete na oficiálních stránkách klubů a sociálních sítích.

Související odkazy:
www.barrak-club.cz
www.kofolamusicclub.cz
www.restauraceuslunce.eu
www.garageclub.cz


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 5 / 5. Počet hlasů: 2

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 1178

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *