RockShock

Internetový rockový magazin

Kapela Craggy Collyde zveřejnila video k prvnímu singlu z nového alba, které bude křtít v Brně i Bratislavě

Text: Craggy Collyde
Foto: Petr Foltýn

První dlouhohrající album kapely CRAGGY COLLYDE s názvem The House Next Door vychází v pátek 22. září 2023. Bude vydáno u rakouského hudebního vydavatelství Mai Lei Bel, se kterým skupina letos zahájila spolupráci. Jeho vydání budou provázet i dvě parties v Brně (v pátek 22. 9.) a v Bratislavě (v sobotu 23. 9.).

Craggy Collyde vstoupili na scénu ještě jako duo frontmana Craggyho a bubenice Veroniky v roce 2018. První sedmipalcový singl Sorry Now s energickou B-stranou Go Ahead And Break Me byl v roce 2020 následován desetipalcovým EP Wrapped Up In Ribbons se šesti písničkami, v čele s Don’t Put Me Down, která se brzy stala oblíbenou koncertní hitovkou. Zanedlouho poté se kapela rozšířila o baskytaristu Tomáše ‘Faky‘ Faktora (ex-Princovia).

Tak jako tyto předchozí nahrávky, i nové album kapela nahrála v Brně ve studiu Reset u Romana Kašníka. Najdete v něm elektrizující mix alternativních rock(’n’roll)ových písní s atmosférickými a pomalejšími baladami, ke kterým si kapela přizvala i hudební hosty – violoncellistku Katarínu Zima z Bratislavy na temnou Buried At Sea a klavíristku Petru Čtveráčkovou z Prahy na závěrečnou I Know It’s Over.

„Na albu se nachází 11 písniček, z nichž většinu budou lidé znát z koncertů. Mnohé z nich jsme plánovali s Craggym nahrát už od našich začátků ještě v roce 2017. Avšak nacházejí se tam i nové, dosud nehrané písničky. Například titulní The House Next Door jsme zatím na koncertech nehrávali,“ říká bubenice Veronika.

„Album je výsledkem našeho dlouhodobého tvůrčího procesu a snažili jsme se v něm náš zvuk posunout zase o kousek dál od jednoduchého punku či rock’n’rollu – které však pořád máme rádi. Koneckonců to dokazuje i první singl z alba,“ směje se frontman Craggy.

První singl z alba má název Hold Your Head Up High a video k němu je zveřejněno od pondělí 18. září na YouTube kanálu vydavatelství Mai Lei Bel. Kapela zve všechny na parties k vydání alba, které budou spojeny se křtem alba a koncertem kapely – v Brně v kavárně Flexaret v pátek 22. září od 19. hodiny a v Bratislavě v Rómerově domě v sobotu 23. září od 16. hodiny.

Události na Facebooku:
Brno – www.facebook.com/events/203360726083640
Bratislava – www.facebook.com/events/510230451325704

Související odkazy:
www.facebook.com/craggycollyde
www.maileibel.com/craggy-collyde
www.instagram.com/craggycollyde
www.craggycollyde.bandcamp.com


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 1011

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *