RockShock

Internetový rockový magazin

Heel Turn představují nový singl Amber

Text: Heel Turn

Tah na branku, živelný punk rock říznutý hardcorem a skvělá angličtina! HEEL TURN je pětičlenná kapela z Liberecka, kterou v roce 2022 založil britský zpěvák Sean D. Harper (Portsmouth, VB).

V aktuální sestavě Sean D. Harper – zpěv, Míra Růžička – kytara, Šimon Kvapil – kytara, Vilda Kopal – baskytara, Petr Lhota – bicí, má tato energická kapela na kontě vítězství na Strahov OpenAir a pěknou řádku dalších úspěšných koncertů. Patří mezi ně JBC 4X Revelations, závod světové série ve fourcrossu nebo i vystoupení po boku kapel jako Krang, Mad Rabbits, Lighthouse Keeper, Beyond The Styx, From Our Hands a Straightline, ale také legend jako Pro-Pain nebo Plexis.

Na svých nahrávkách spolupracují s producentskou elitou a na úspěchu je to znát. V roce 2023 zatím vydali tři singly, které natáčeli u Thoma Frödeho (Imodium, Walkmanz) ve Studiu “i“ a Martina Havlena ve studiu Resound.

První singl Antipathy vyšel v lednu 2023 a dva měsíce se držel v hitparádě rádia RockZone a objevil se v podcastu Chrise Demakese z Less Than Jake. Následující The Way You Live Your Life Is Strange doporučil časopis Headliner a hrálo ho anglické Total Rock Radio. K songu jménem Franz Samsa vznikl i videoklip, díky kterému se kapela stala na Bandzone.cz Tipem týdne.

Teď ale Heel Turn vydávají nový singl s videoklipem, který nese název Amber. Je to rychlý, úderný a energický hardcore/punkový song, který se primárně zaměřuje na drsné vokály a kytarové party. O videoklip se postaral Radim Věžník.

„Amber pojednává o dříve ‘perfektním‘ vztahu, který se rozpadl ve zmatek kvůli lži a nedospělosti. Narůstající frustrace a četné konflikty vedou k rozhodnutí ho nechat za sebou. Je to song o odporu, odhodlání řešit problémy a o odvaze upustit od negativity a vydat se vstříc lepším zítřkům,“ popisuje zpěvák kapely, Sean D. Harper.

Související odkazy:
www.linktr.ee/heelturnmusic
www.facebook.com/heelturnband
www.instagram.com/heelturnband
www.youtube.com/channel/heelturnband
www.open.spotify.com/artist/heelturn


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 1122

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *