RockShock

Internetový rockový magazin

Přípravy na W:O:A 2023 jsou v plném proudu

Text: Eva Houšková
Foto: Jiří Rogl

Také letošní opět vyprodaný Wacken Open Air 2023 bude mít doslova nabitý program – během čtyř dní tu na osmi pódiích vystoupí přes 150 kapel. Pořadatelé už od skončení minulého ročníku usilovně pracují, aby mohli nejen metalovým fans nabídnout – ostatně jako vždy – co nejatraktivnější program. I letos se uskuteční v první srpnový víkend, tj. od středy 2. do soboty 5. srpna na wackenských pastvinách. Krávy prominou a jako vždy se na těch pár dní přestěhují do klidnějších lokací. A na koho se tedy letos můžeme těšit?

Headlinerem budou letos IRON MAIDEN, coheadlinery pak HEAVEN SHALL BURN a DORO, která právě zde oslaví 40 let na scéně; k této příležitosti chystá speciální show. Ale tím hvězdný výčet zdaleka nekončí. Mezi jinými přijedou například AMORPHIS, ANTHRAX, BATTLE BEAST, BEYOND THE BLACK, BLOODBATH, BURNING WITCHES, DARK TRANQUILITY, DEICIDE, DELAIN, DOG EAT DOG, DORO, DROPKICK MURPHYS, DYING FETUS, ENSIFERUM, EVERGRAY, FINTROLL, HOLY MOSES, IMOLATION,, KATAKLYSM, KILLSWITCH ENGAGE, KREATOR, LEGION OF DAMNED, LORD OF THE LOST, MASTERPLAN, MEGADETH, NERVOSA, SKINDRED, SÓLSTAFIR, THE ANSWER, TRIVIUM, URIAH HEEP, VOIVOD, WARDRUNA, WHILE SHE SLEEPS… ad. A noví potvrzení stále průběžně přibývají.

Kromě muziky je tu vždy k dispozici spousta možností dalšího vyžití, například v části areálu zvané Wackinger Village, kde se přenesete do středověku: bary s medovinou, rytířské souboje, elfové a samozřejmě i hudba jako středověký rock, pagan metal nebo folk. Nechybí pestrá nabídka pro hladové a žíznivé ani možnost nakoupit si nejen potraviny v metalmarketu. Samozřejmostí jsou i bezpečnostní schránky na uschování cenností s možnost dobíjení mobilů a dalších elektronických zařízení. I letos zde bude možné platit pouze bezhotovostně, a to jak u stánků s jídlem či pitím, tak s nejrůznějším zbožím a merchem. Platit se bude prostřednictvím festivalových náramků s čipem, na který si můžete dobít finance online předem, v případě potřeby i během festivalu.

Více informací najdete na: www.wacken.com


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 5 / 5. Počet hlasů: 2

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 939

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *