RockShock

Internetový rockový magazin

Staronová sestava Totálního nasazení na turné se zakázanÝmovocem

Text: ForFUN Agency

Přesně deset let od svého posledního velkého společného turné si dají repete dvě stálice české punkrockové scény, kapely TOTÁLNÍ NASAZENÍ a ZAKÁZANÝOVOCE, které vyrážejí od půlky února do začátku dubna na šňůru dvanácti koncertů. Ta proběhne pod názvem Crazy World Tour 2023 v českých a moravských klubech, sálech a kulturních domech, a jak obě kapely doufají, bude neméně vydařená jako poslední společná Oceloví ptáci tour v roce 2013.

Slánské Totální nasazení má za sebou velmi úspěšný rok, kdy po odložené vydařené oslavě třicetin v zaplněné velké Lucerně koncertovalo jako o život. Přesto do své 33. sezony vstupuje s jednou velkou změnou, když na konci roku z kapely odešel kytarista Karloss, který se rozhodl skončit s muzikou. Kapela tak pokračuje ve své staronové sestavě jako trio Sváťa – baskytara, zpěv, P. P. Cvok – kytara, zpěv a Franky – bicí, což je paradoxně sestava, která v roce 2013 jela se zakázanÝmovocem poslední společné turné. Trojice ostřílených muzikantů obměnila repertoár, oprášila starší songy a těší se, až svůj nový setlist představí fanouškům.

„Odchod kytaristy Karlosse, který se rozhodl ukončit hudební kariéru a dát přednost své oblíbené gastronomii, byl sice nečekaný a přišel zčistajasna, ale proběhl v dobrém a zůstáváme nadále dobrými přáteli. Pro nás jako pro kapelu je to další výzva, kdy jsme se rozhodli pokračovat ve třech jako kdysi a že pojedeme s kamarády ze zakázanÝhoovoce ve stejném složení jako před deseti lety; ač jsme mezitím prodělali pár personálních změn, je to dobrá náhoda,“ říká baskytarista a zpěvák Sváťa Šváb, zakládající člen kapely. „Spousta lidí se nás ptala, ptá a jistě i nadále bude ptát, jestli neuvažujeme o novém druhém kytaristovi, ale my to teď prostě chceme zkusit ve třech, jak nám to půjde, a pak se uvidí. V plánu máme i tvorbu nových písní, neboť je načase chystat nové album,“ dodává Sváťa. Na podzim bude kapela slavit několika speciálními koncerty 33 let existence a vydá na LP, CD i DVD jako live album koncert z již zmíněných oslav ve Velkém sále pražské Lucerny.

Punkrockoví matadoři zakázanÝovoce oslaví v letošním roce plnoletost a jako dárek si nadělí svůj tisící koncert. V roce 2020 vydala kapela zatím poslední studiové album Svět se změnil a v loňském roce vypustila své první živé album s názvem Živák! Kapela aktuálně připravuje nový singl a videoklip, který představí v rámci jarní Crazy World Tour.

Na pozici hostů se na jednotlivých zastávkách turné vystřídá několik spřátelených kapel. Těšit se můžete na slánské DERATIZÉRY a DILEMMA IN CINEMA, táborskou PESHATA nebo mladou, talentovanou kapelu, vítěze loňského kola soutěže Skutečná liga, skupinu WOTAZNÍK. Celé turné odstartuje už 17. února v pražském Rock Café.

Crazy Worl Tour 2023 – termíny a místa koncertů:
17. 02. – Praha, Rock Café
18. 02. – Brloh u Přelouče, U Vavřince
24. 02. – Vyškov, Klub Peklo
25. 02. – Horní Lideč, SB klub
10. 03. – Děčín, Le Garage Noir
11. 03. – Benešov, Music Club X
17. 03. – Rokycany, Na Střelnici
18. 03. – Rakovník, Dům osvěty
24. 03. – Litomyšl, Music club Kotelna
25. 03. – Humpolec, Party House Tennessee
31. 03. – Brno, První patro
01. 04. – Mladá Boleslav, Dům kultury

Vstupenky na turné jsou k dostání na GoOut:
www.goout.net/cs/jarni-tour-2023-totalni-nasazeni+zakazanyovoce

Videoklipy:
Totální nasazení – Oceloví ptáci
www.youtube.com/watch?v=X3rZ6HDKEAs
zakázanÝovoce – Za naše sny
www.youtube.com/watch?v=c28zv4JE1P4

Související odkazy:
www.totaci.net
www.facebook.com/totaci
www.instagram.com/totalninasazeni
www.youtube.com/SwabianS
www.zakazanyovoce.cz
www.facebook.com/zakazanyovoce
www.instagram.com/zakazanyovoce
www.youtube.com/zakazanyovoce


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 737

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *