RockShock

Internetový rockový magazin

Rodan si v národním finále Eurovize otevřel klub introvertů

Text: Supraphon

Pokud vás jméno RODAN dosud míjelo, je nejvyšší čas to napravit. Sotva dvacetiletý mladík na sebe poprvé výrazně upozornil před dvěma lety s rádiovým hitem Gone. Loni svůj velký talent potvrdil albovým debutem Glasses Off a nyní zažívá další zásadní milník ve své začínající kariéře, když se se singlem Introvert Party Club v konkurenci více než 170 nahrávek a jako jediný muž dostal mezi pětici finalistů českého národního kola soutěže Eurovision Song Contest 2023. Skladbu, kterou představil 30. ledna v přímém přenosu iVysílání ČT a na YouTube ESC, doprovází civilní videoklip z pražských ulic.

„Být v národním finále Eurovize je něco, co by kluka, který sotva vyjde z domu a většinu času tráví s kytarou nebo u playstationu, nikdy nenapadlo. Eurovize je skvělá platforma k tomu, aby interpret dostal svoji hudbu do všech koutů světa, protože i když to my v ČR tolik nevidíme, je tahle soutěž velkým fenoménem. Přesně tak to beru. Jako fantastickou šanci dostat se se svýma písničkama do světa,“ vyznává se Rodan, který o hlasy tuzemských i zahraničních fanoušků zápolí od 30. 1. do 6. 2. s ženským čtyřlístkem tvořeným Maellou, Markétou Irglovou, Pam Rabbit a kapelou Vesna.

K samotné soutěžní skladbě, vzniklé v rámci loňského podzimního Songwriting campu CZ, pak Rodan dodává: „Introvert Party Club rozhodně považuju za jednu z nejlepších věcí, který jsem kdy udělal. To je samozřejmě způsobeno tím, že jsem ji nepsal sám. Se spoluautory Jendou Vávrou, Britem Joem Dolmanem a Dánem Jeppem Engelbrechtem Appelem jsme měli ambici spojit ‘šťastný‘ zvuk se smutným a hlubokým textem. Chtěli jsme zkrátka dosáhnout kontrastu, který pro nás všechny v hudbě strašně funguje. A to se nám, myslím, povedlo.“

Nový singl, o němž se stejně jako o Rodanovi samotném můžete více dozvědět v aktuálním vydání Supraphon Podcastu, na první poslech zaujme radostně nakažlivým tanečním zvukem a spojením esence ryzího písničkářství s tím nejlepším ze současné pop-music. Jeho vyznění navíc skvěle doplňuje a rozvíjí doprovodný videoklip, jenž vznikl za podpory OSA Partner. Trio Tomáš Holzknecht (režie), Ondřej Kudyn (supervize) a Jenda Vávra (scénář) se pro jeho námět volně inspirovalo instagramovým fenoménem dudewithsign a vyslalo mladého písničkáře do pražských ulic s kartonovými cedulemi s fragmenty textu písně. Neveselé pocity introverta na rozjetém mejdanu, o nichž v Introvert Party Club svým charismatickým vokálem Rodan zpívá, tak v kulisách lednové Prahy a s přispěním (ne)náhodných kolemjdoucích dostaly další rozměr.

„I když jsem introvert, nemám vůbec problém s tím, když si o mně někdo myslí, že jsem divnej. Lidi si to kvůli mé uzavřené povaze myslí většinou i tak, takže dělat po městě ‘blbosti‘ s cedulema bylo to nejmenší. A stejně jako celý tým jsem si to skvěle užil,“ komentuje natáčení Rodan. Jeho postup do světového finále Eurovision Song Contest 2023, které se uskuteční během 9.–13. května v Liverpoolu, můžete svými hlasy ovlivnit i vy, a to do 6. 2. 2023 prostřednictvím oficiální aplikace ESC – Eurovision Song Contest na App Store a Eurovision Song Contest – aplikace na Google Play.

Související odkazy:
www.tiktok.com/@rodan.official
www.youtube.com/c/RODANOFFICIAL
www.instagram.com/rodanmusicofficial
www.facebook.com/rodanmusicofficial


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 662

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *