RockShock

Internetový rockový magazin

Sebastien – Dobro a zlo v neklidných dobách

obal singlu

Text: Smile Music

Když se spojí historie, příběhy významných osobností a herní svět s alternativní budoucností – tak by se dala shrnout píseň, která má nejdelší stopáž z dosavadní tvorby kapely SEBASTIEN. Bonusová skladba Odkaz bojovníka nyní vychází jako singl, který fanoušci najdou na aktuálním albu Integrity.

Symfo/powermetalová formace Sebastien novým singlem dokazuje, že je lyricky rozkročena do pozoruhodného rozpětí. „Já bych tuto píseň popsal slovy:  když hráč počítačových her začne psát píseň. Odkaz bojovníka vznikl z úvodního synth motivu, který jsem nosil v hlavě již delší dobu. Původní plán byl takový, že jsem chtěl napsat moderně znějící tříminutový song, což se mi opět nepovedlo. Nakonec z toho vzniklo dílo, které vykrystalizovalo ve válečnou anabázi z dob minulých, přítomných a fiktivních a reflektuje slavnou einsteinovskou definici šílenství. Zkombinujte Hannibalův pochod s armádou přes Alpy během druhé punské války, postavu Laurence ‘Proroka‘ Barnese z herní trilogie Crysis, události minulého století v návaznosti na proslov T. G. Masaryka či Johna F. Kennnedyho, a je to. Tyto postavy jsou pro mne hrdinové svých dob, které spojuje jedna a ta samá věc. V situacích, ve kterých bych se nikdy nechtěl ocitnout, svádějí svůj vnitřní boj se spoustou otázek: dobro a zlo, přežití, zodpovědnost či nesmyslnost válečného konfliktu – to je jen zlomek všech otázek,“ říká o epické skladbě její autor Pavel Dvořák, klávesista Sebastien.

Album Integrity vyšlo v roce 2020 v rámci vydavatelství Smile Music Records. Po CD a digitální verzi ho mohou fanoušci získat i v LP formátu. Vinylová varianta desky zamířila mezi posluchače v červenci 2022 a lze ji objednat na www.sparkshop.cz.

Související odkazy:
www.sebastienofficial.com
www.facebook.com/sebastienband
www.instagram.com/sebastien_band


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 588

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *