RockShock

Internetový rockový magazin

Tomáš Hanák jako zombie Mozart u Wohnoutů

Text: Zdena Selingerová

Skupina WOHNOUT před nabitou koncertní sezonou natočila videoklip, ve kterém hraje hlavní roli herec Tomáš Hanák. Ztvárnil roli zombie Mozarta.

„Kdyby Amadeus Mozart tušil, že se o několik století později probere do doby, kdy se hudební nástroje zapojují do elektrického proudu, nejdříve by netušil, co to takový elektrický proud vůbec je… a pak by se ze zvuku moderních nástrojů nejspíše zbláznil. Ten náš Amadeus ale zvuku kytar propadl. Dokonce založil kapelu. A vybral si k tomu naši partu, která už neshání zpěváka na inzerát, ale hudební hrdiny minulých století,“ uvádí píseň Honza Homola.

Režie se ujal opět Michal Skořepa, stejně jako u dalších videoklipů z posledního vydaného alba HUH! „Co jsem si to vymyslel za kravinu, mi došlo asi nejvíc, když jsme v Brně dorazili do Zemského muzea a šoupli jsme kostru Mozarta pod kostru mamuta. Pro takové okamžiky má smysl žít,“ říká Skořepa.

Videoklip se točil dva dny. Po záběrech z legendárního pražského punkového doupěte – hudebního klubu 007 Strahov – se produkční tým přesunul na noční natáčení do Moravského zemského muzea, které vlastní nejen kostry mamutů. Do videoklipu bylo zapojeno několik kamarádů, zahrála si v něm i taneční skupina, která běžně tančí barokní a secesní představení na zámcích. Samozřejmě se ve videu objeví celá kapela Wohnout, a hlavně herec Tomáš Hanák, který kývl na roli zombie Mozarta.

„Setkání s Wohnouty bylo sakra příjemné, včetně hovorů o cestování do dálek. A moje role Wolfganga Zombie Mozarta? Pro mě radost – jiná věc je, jak moji hrůznou, mrtvolnou tvář přijme můj fanklub, což jsou většinou ženy 65+. Ale to jsou naštěstí většinou i fanynky Wohnoutů, takže mi to snad projde,“ směje se Hanák.

„Ze začátku jsme se vůbec báli Tomáše s takovou rolí oslovit. Je to pan herec, a scénář byl divočina od samého začátku. Mile nás Tomáš překvapil už tím, že na roli kývl. A pak už to jelo… sedli jsme si lidsky, takže to nakonec bylo jako vždy – prostě natáčení s kamarády,“ zakončuje o spolupráci Homola.

Související odkazy:
www.wohnout.cz
www.facebook.com/wohnouti
www.instagram.com/wohnoutmusic


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 632

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *