RockShock

Internetový rockový magazin

Olomoucká kapela Nomura před nedávnem představila nový video singl

Text: Jiří Olszar

Poměrně nová pětičlenná kapela NOMURA z Olomouce se před nedávnem připomněla zbrusu novým video singlem Self Ignition. Skupina, která je na světě od léta 2020, se již v minulém roce představila svým prvním digitálně vydaným EP, které obsahovalo tři songy: Deep Under The Skin (první oficiální klip – YouTube), Driven By Hatred (lyric video) a I’m To Blame (vizualizer).

Nyní ale nastal čas, aby moderně znějící, progresivně groovemetalová Nomura posunula svou hudební káru k dalším metám a širší posluchačské veřejnosti, a to novým siglem Self Ignition, ke kterému byl natočen i graficky poutavě zpracovaný videoklip. Tematickou osou aktuálního příběhu je symbol ohně, který je zde jakousi metaforou pro změnu. Jak samotná kapela uvádí, každý v životě může udělat chybu, a dostat se tak na šikmou plochu. Vždy má ale šanci na výběr, jak by to mohl změnit. Tak jako bájný Fénix, i z popela může povstat nový, lepší člověk.

Samotného natáčení a zpracování klipu se ujal filmový tvůrce Mateo Ťažký, který se kromě svatebních či jiných slavnostních videoprezentací věnuje především tvorbě videoklipů. V jeho portfoliu najdeme například kapely Abyss Watching Me, Stercore, Blitz Union, Ador Dorath ad. „Celkově natáčení bylo takové dosti ‘špinavé‘. Byli jsme doslova ‘zabahnění‘ od pilin. Prostě docela sranda,“ říkají členové kapely a doplňují: „S Mateem Tažkým byla super spolupráce a myslíme si, že výsledek se mu hodně povedl.“

A protože nové muziky není nikdy dost, Nomura se na podzim přiřítí zase s nějakou novinkou, samozřejmě opět plující na vlnách pěkně tvrdého progresivního groove metalu.

Související odkazy:
www.facebook.com/Nomuraofficial
www.bandzone.cz/_116213
www.nomura.bandcamp.com
www.instagram.com/nomura_band_official


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 1014

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *