RockShock

Internetový rockový magazin

Kärgeräs je zpátky! Jiří ‘BigBoss‘ Valter rozvíjí v nové knize koncept legendárního alba Root

Text: Václav Votruba

Kärgeräs z roku 1996 je bezesporu jedním z nejimpozantnějších alb legendy českého metalu ROOT. Koncepční příběh se po více než 25 letech vrací zpátky na světlo. Tentokrát však nikoliv v drážkách hudebního nosiče, nýbrž na papíře. Kniha JIŘÍHO ‘BIGBOSSE‘ VALTERA s názvem Kärgeräs: Ztracený národ právě vychází!

Dílo je rozdělené na tři části. Páteřní je příběh, který nese titul celé knihy. Na třinácti kapitolách autor rozvíjí příběhový rámec zmíněné desky. Druhá část má název Legenda Nizostratio, a ačkoliv používá reálie Kärgeräsu, jedná se o samostatný příběh. Závěrečnou část pak tvoří texty (v češtině i angličtině) z bookletů desek Grandiose Magus a Black Crystal projektu Equirhodont, který spadá do universa Kärgeräsu.

Obě zmíněná alba zároveň vycházejí v reedici. Společně s knihou jsou umístěna do šubru, a tvoří tak krásný sběratelský celek. Svazek i nahrávky mají zároveň sjednocené vizuální pojetí, jehož autorem je Marek Pišl, který má v portfoliu obaly kapel jako InnerSphere nebo Self-Hatred. Mimo to je také aktivním muzikantem, kdy působí jako varhaník v doommetalovém projektu Quercus.

Kärgeräs: Ztracený národ je další netypický knižní počin, pod kterým se letos podepsal pražský MetalGate. Jen o několik dní dříve vyšla publikace se všeříkajícím názvem NecroCook: Podivuhodná kuchařka Toma Necrococka a Houbové Marie. Pokud si tedy chcete rozšířit knihovnu o dva vskutku originální kousky, které sice vzešly z české metalové scény, avšak určeny jsou široké veřejnosti, nyní je váš čas.

Dodejme ještě, že kniha Kärgeräs: Ztracený národ a nová vydání alb projektu Equirhodont navazují na jubilejní box Pentagrammaton, který skrývá veškeré ‘BigBossovy‘ sólové desky. Krabice se šesti disky a čtyřiašedesátistránkovým bookletem vyšla letos v únoru v rámci sedmdesátin Jiřího Valtera. MetalGate těmito dvěma počiny pokryl ‘BigBossovu‘ uměleckou dráhu mimo domovské Root.

Všechny zmíněné tituly můžete zakoupit na www.metalgate-eshop.cz.

Související odkazy:
Ukázka z knihy – www.metalgate.cz/1592-pribeh-cerneho-kamene
Singl The Monolith Of Demons IIwww.youtube.com
Singl Larwww.youtube.com


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 616

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *