RockShock

Internetový rockový magazin

My Chemical Romance se představí v červnu v pražské O2 areně

Text: Echopromotion

MY CHEMICAL ROMANCE ohlásili návrat na koncertní pódia a míří i do Prahy. Původně se měli představit 11. 6. 2022 pod širým nebem na Sinobo stadionu. Z technických a logistických důvodů byl ale koncert nakonec přeložen do O2 areny.

Skupina My Chemical Romance patří k nejúspěšnějším formacím nového tisíciletí. Výrazným způsobem ovlivnila směřování rockové hudby a změnila život celé generaci posluchačů. Vznikla v roce 2001 v Newarku v New Jersey a do roku 2013 stihla vydat čtyři studiová alba. Hned druhé, nazvané Three Cheers For Sweet Revenge, zaznamenalo světový ohlas, prodalo se ho přes milion kopií a pro skupinu bylo vstupenkou mezi rockovou extraligu. V roce 2006 kapela přišla s koncepční deskou The Black Parade, která je považována za jednu z nejdůležitějších rockových desek první dekády tohoto století. My Chemical Romance na ní definovali nové rysy stylu zvaného emo. Jedná se o rockovou operu, jejímž hlavním hrdinou je postava umírající na rakovinu. Nahrávka je považována za klasiku a příznivci emo rocku ji dodnes řadí mezi zásadní alba hudební historie. Skupina za ni v Evropě získala platinový certifikát, za oceánem má deska status trojnásobné platiny.

V roce 2013 kapela oznámila ukončení činnosti. Přes bezpočet spekulací, které se každý rok pravidelně objevovaly, došlo na sklonku roku 2019 ke comebacku. My Chemical Romace odehráli klubový koncert v Los Angeles a následně oznámili účast na několika velkých letních festivalech.

Vstupenky na stání u pódia není potřeba jakkoliv vyměňovat. Vstupenky na stání zůstávají v platnosti a není potřeba je vyměňovat. Z kapacitních důvodů se vstupenky přesouvají do 4. patra O2 areny na sezení. Pokud tato změna návštěvníkům nevyhovuje, mají možnost zažádat o vrácení vstupného přímo u ticketingové společnosti, u které byly vstupenky zakoupeny.

Zákazníci, kteří mají vstupenky k sezení, obdrží na svůj účet u ticketingové společnosti, u které vstupenky zakoupili (Ticketmaster nebo Ticketportal), vstupenky nové. Původní vstupenky na sezení na Sinobo stadion budou zneplatněny.

Vzhledem k tomuto přesunu je nyní kapacita koncertu omezena a zbývá posledních pár vstupenek. Prosím, zajistěte si vstupenky, dokud jsou k dispozici!

Jako zvláštní host My Chemical Romance se širšímu publiku v Čechách prvně představí švédská rocková skupina ECLIPSE. Ta v posledních letech díky albům Paradigm a Wired, singlům Viva La Victoria (téměř devatenáct milionů poslechů na Spotify) a Twilight etablovala na kapelu koncertující po celém světě, na těch největších festivalech, ale například i na společných koncertech se Scorpions, Alicem Cooperem nebo Aerosmith. Více než 300 000 posluchačů na Spotify za měsíc dělají z Eclipse jednu z nejúspěšnějších švédských kapel současnosti.

Související odkazy:
www.mychemicalromance.com
www.facebook.com/MyChemicalRomance
www.livenation.cz


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Views: 684

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *