RockShock

Internetový rockový magazin

Před Beckem vystoupí Tata Bojs. Kapela si vynahradí covidovou absenci

Text: BrainZone Promotion

V roce 2020 měli v rámci Metronome Prague pokřtít nový koncertní prostor, Křižíkovu fontánu. Covid tento plán bohužel zhatil, ale ani kulturní akce, ani jedna z nejpopulárnějších českých kapel TATA BOJS se nevzdaly. V pátek 24. června, druhý den letošního ročníku, zrealizují pouze pro diváky Metronome Prague 2022 další svoje hudebně i vizuálně unikátní vystoupení. Koncert bude zaznamenávat pro účely pozdějšího odvysílání Česká televize. Vstupenky jednodenní i na všechny tři dny jsou stále v prodeji na www.metronome.cz.

Není náhoda, že Tata Bojs letos vystoupí na Metronome Prague bezprostředně před vyvrcholením pátečního programu, americkým všeumělcem BECKEM. Aniž by šlo o nějakou povrchní prvoplánovou spojitost, je zřejmé, že kapela toho má s někdejším buskerem z ulic amerických velkoměst a experimentátorem s kazetovými nahrávkami společného víc než dost – však také začínali ve stejnou dobu, byť ve značně rozdílné společenské i kulturní situaci. Beckovi i Tata Bojs je v první řadě blízká hra s prvky těch nejroztodivnějších hudebních žánrů, absence jakýchkoli zábran v jejich mixování, precizní soulad hudby s textem i perfektní, ale nenuceně působící interpretační projev.

„Vracíme se k původnímu plánu. Bude to velký, bude to unikátní koncert v rámci programu Metronome Prague 2022. Konečně tedy můžeme potvrdit, že pánové z Tata Bojs odehrají vizuálně a hudebně unikátní koncert na ČT Fontána stage. Tato scéna bude po všechny tři dny festivalu patřit koncertním speciálům tuzemských kapel. Koncert Tata Bojs na Metronome Prague odvysílá ve zkrácené verzi ze záznamu později i Česká televize. Buďte s námi naživo u toho,“ říká za organizátory David Gaydečka.

Tata Bojs se na koncert na netradičním místě těší: „Živá hudba je radost, zvlášť v téhle době a po nedávném výjimečném zážitku v O2 universu. Proto máme pocit, že je důležitý dát lidem i sami sobě aspoň na pár chvil zapomenout a prostě se bavit. Věříme, že festival Metronome jako takový i naše vystoupení budou skvělou příležitostí,“ láká na koncert oblíbená kapela, která za své poslední řadové album Jedna nula (2020) získala Cenu Anděl v kategorii ‘Skupina roku‘ a hned dvě sošky ve fanouškovské anketě Žebřík, konkrétně za první místo mezi kapelami, resp. za druhé místo v kategorii ‘Album roku‘.

Na aktuální ročník Metronome Prague, který se odehraje v unikátním prostoru Výstaviště Praha, míří světová kultovní jména, současná mezinárodní hudební scéna, koncertní speciály českých hudebních hvězd a nově hip-hop i elektronika.

Potvrzenými hlavními hvězdami jsou australský zpěvák NICK CAVE se skupinou THE BAD SEEDS, klasici elektronické hudby UNDERWORLD, americký zpěvák Beck, belgičtí pop-rockeři BALTHAZAR, britské indie/popové duo OH WONDER, britská rapperka FLOHIO nebo ukrajinská kapela GO_A a mnoho dalších tváří současné hudební scény. Z českých jmen svá speciální vystoupení chystají pro festival MIG 21, LENNY, DAN BÁRTA s ALICÍ, MARPO & TROUBLEGANG, ČECHOMOR, DAVID ŽBIRKA a SUNNBRELLA, MŇÁGA A ŽĎORP nebo DJ ROXTAR.

Předprodej vstupenek na Metronome Prague 2022 je spuštěn na www.metronome.cz. V prodeji jsou kromě standardní i podporovatelské kategorie, ve kterých za vyšší příspěvek na restart festivalu získají zájemci navíc také nejrůznější hudební a festivalové dárky a další zážitky.


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 562

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *