RockShock

Internetový rockový magazin

Pořadatelé festivalu Rocktherapy představili kompletní line-up. Pomáhat bude letos nevidomým

Text: Jiří Olszar

Již třinácté pokračování charitativního festivalu Rocktherapy se kvapem blíží a pořadatelé už mají zcela jasno v tom, kdo se na akci, která se uskuteční 27. srpna 2022 v areálu Letního kina v Orlové, představí a komu se bude pomáhat. Odstartován byl i odstupňovaný předprodej vstupenek, takže kdo si s koupí pospíší, ušetří nějakou korunu.

Tentokrát se tvářemi festivalu nestanou tři vybrané zdravotně znevýhodněné děti, ale bude to rovnou organizace SONS – Sjednocená organizace nevidomých a slabozrakých ČR, konkrétně tedy její orlovská pobočka. Vstupenky jsou v předprodeji za zvýhodněnou cenu, která je momentálně až do konce května 250 Kč. Postupně se bude cena v předprodeji navyšovat: červen 300 Kč, červenec 350 Kč, srpen a na místě 400 Kč. Vstupenky je možné zakoupit na stránkách Domu kultury města Orlové www.dkorlova.cz.

Příznivci se jistě těší nejen na to, že opět po roce budou moci pomáhat dobré věci, ale určitě na samotný hudební program, který je letos poskládán z velice zajímavých jmen tuzemské i zahraniční rockové a metalové scény. Celý festival otevřou letos přesně desetiletí SOTURY z Jihlavy. Loni se pochlubili novým albem Anděl zkázy a do Orlové přivezou pěknou nálož melodického metalu. Miro Šmajda je znám nejen jako zpěvák populárního Walda Gangu, ale i jako frontman ‘hevymentalové‘ kapely TERRAPIE. A právě s ní přiveze na festival na sklonku loňského roku vydanou novinku Hevy MeNtal. Slovenští EUFORY jsou na Moravě velice oblíbení, a tak není divu, že se zde cítí jako doma a rádi se sem vracejí. Nejlepší power/heavymetalová kapela na Slovensku připomene nejen své minulé dvě nahrávky, ale přiveze i nějaké novinky, jako například letošní singl Promise Of Tomorrow. Orlovští AHARD, v jejichž řadách najdeme i kytaristu Ivana ‘Jekiho‘ Jekielka – otce myšlenky celého festivalu –, minulý měsíc doplnili řady o nového bubeníka, na letní sezonu připravují nový koncertní set a pracují i na nových skladbách.

Večer pak bude patřit největším tahákům festivalu, kteří se shodou okolností na festivalu již představili a sklidili u fanoušků velké ovace. LIMETALL už dávno nečerpá ze své minulosti a tlačí to i s novými vály silou parního stroje. Ostatně na novém materiálu průběžně pracují a možná něco nového představí právě i na Rocktherapy. V každém případě to bude pěkně ‘zvrhlý‘ večírek. Hardrocková DOGA je na světě už více jak třicet let a je na ni třeba pohlížet s jistým respektem, protože pořád neúnavně drtí své fanoušky skvělými koncerty i novou muzikou. A právě Respekt nese název i jejich loňský povedený počin, ze kterého vytáhnou pár trumfů do festivalového setlistu. Už loni se měli na četné žádosti fanoušků opakovaně na festivalu představit polští industrialmetalisti OBERSCHLESIEN. Bohužel doslova na poslední chvíli museli kvůli smutné rodinné události svůj koncert zrušit, ale téměř okamžitě přislíbili, že do Orlové určitě přijedou v letošním roce. Nezbývá tedy než popřát, ať jejich kroky doprovází svatý Florián, aby si mohli spolu se svými příznivci užít industriální show plnou ohně a špíny.

Připraven bude i doprovodný program pro děti, které budou mít (do výšky 120 cm) vstup zdarma. Fanoušci, kteří se na Rocktherapy nedostanou, mohou festival podpořit i na dálku, a to zasláním jakékoliv částky na sbírkový účet 229007438/0600. Další podrobnější a aktualizované informace najdete na festivalových stránkách a Facebooku.

Související odkazy:
www.rocktherapy.cz
www.facebook.com/rocktherapy
www.facebook.com/events/974032220099477


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 685

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *