RockShock

Internetový rockový magazin

Neurotic Machinery vydají v létě šestou studiovou desku

Text: Aleš Ondráček
Foto: archiv skupiny

Tachovská technical/deathmetalová formace NEUROTIC MACHINERY chystá nové studiové album. Šestý dlouhohrající počin v diskografii kapely ponese název A Loathsome Aberration a světlo světa spatří letos v létě pod hlavičkou Bizarre Leprous Production.

Jsou tomu dva roky, co se tachovští vytáhli s velice kladně přijatou nahrávkou Nocturnal Misery, na níž opustili post-metalové vody a nastavili kurz směrem k death metalu. Pokud vám toto směřování bylo sympatické, pak vás A Loathsome Aberration rozhodně nezklame, neboť kapela právě z tohoto zdroje primárně čerpá. Nebyli by to však Neurotic Machinery, pokud by muziku nepojali po svém. Výsledkem je kombinace tradičních žánrových ingrediencí spolu s moderními postupy a důrazem na technický aspekt hry. Pozornému posluchači neutečou ani blackmetalové vlivy a konec konců i dobře ukryté post-metalové doteky. Tato osobitá ‘neurotická vize death metalu‘ je tedy zpět, tentokrát však nejtvrdší v celé diskografii formace. A nejen to.

Hlavní novinkou v případě A Loathsome Aberration je totiž fakt, že jde o první kompletně koncepční desku v historii kapely. Album se tematicky soustředí na veškeré věci, které jednotlivce brzdí v tom, aby se posunul dál. Touto ‘odpornou odchylkou‘ mohou být různé společenské či mentální tlaky, jež přijímáme za své, nebo zajeté stereotypy, podle nichž žijeme, ačkoli z vlastní vůle bychom raději volili jinou cestu. Do podobných situací se v životě dostal asi každý z nás, a díky tomu si každý posluchač může za jednotlivé texty dosadit své vlastní zkušenosti.

Tematický obsah je tedy skrz naskrz temný, čemuž odpovídá i hudební náplň. A Loathsome Aberration je nejen nejtvrdším a nejpřímočařejším počinem Západočechů, ale zároveň jde o jejich jednoznačně nejdepresivněji pojatý materiál. Nahrávka tak hudebně i textově míří hluboko do nitra jednotlivce a snaží se odkrýt jeho skryté démony, a to jak z lyrického, tak filozofického pohledu.

Další důležitou novinkou v případě šesté studiovky Neurotic Machinery je, že o její vydání se postará jedno z nejdéle fungujících tuzemských vydavatelství, Bizarre Leprous Production! Skupina tak spojila své síly s jedním z předních labelů na poli domácího i světového extrémně metalového undergroundu.

Přesné datum vydání sice ještě stanoveno nebylo, nicméně A Loathsome Aberration by se mělo objevit již v létě letošního roku. Neurotic Machinery pak hodlají album pokřtít na svém vlastním festivalu Husman Fest, jenž se koná v Tachově 16. července 2022. Hlavní kapelou tohoto ročníku jsou legendární deatheři MASTER.

Související odkazy:
www.facebook.com/neuroticmachinery
www.bandzone.cz/neuroticmachinery
www.neuroticmachinery.bandcamp.com
www.bizarreleprous.cz


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 551

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *