RockShock

Internetový rockový magazin

Jihočeské Zbytiny se v létě promění v nové festivalové místo

Text: Jiří Olszar

Tuzemská festivalová mapa se rozrůstá o nový mezinárodní festival South Of Heaven Open Air, který se ve dnech 29. a 30. 7. 2022 uskuteční v jihočeské obci Zbytiny u Prachatic. Akce proběhne v krásném prostředí bývalého lomu, kde právě probíhají přípravy pro realizaci festivalu. Nejen samotný areál tak nabídne skvělý zážitek z dvoudenního hudebního klání, ale velmi dobře vypadá i samotný hudební program, který potěší jak příznivce různých odnoží metalu, tak i punku, metalcoru nebo hardcoru. A protože je festival mezinárodní, mohou se fanoušci těšit na kapely z Německa, Slovenska, částečně i z Ruska, a samozřejmě z Čech a Moravy.

Z Německa dorazí českým fanouškům již poměrně známí THE EDGE OF REASON, kteří letos slaví deset let existence a do publika nasypou svůj svižný a energický post-hardcore. Příznivci symfonického black metalu si pak jistě smlsnou na sibiřské hordě WELICORUSS, která je již několik let zabydlena v Praze a stala se nejen mezi tuzemskými fans velice oblíbenou. Slovenské barvy pak bude hájit kapela GLOOM. Příznivci gothic rock/metalu si zde opravdu přijdou na své, neboť v tomto případě dostanou to nejlepší, co se dá v tomto žánru na Slovensku slyšet. Jejich krajané PERFORMED, kteří loni vydali skvělý debut Moronia, pak rozvášní davy prvotřídním thrash metalem.

Havířovští SOLAR SYSTEM, kteří budou v rukou třímat i spolupořadatelské otěže, přivezou zbrusu nový materiál, na kterém právě usilovně pracují a z nějž již vypustili do světa první singl a klip Být tam dřív. Mostecká thrash/deathová úderka ARAWN je na světě teprve 5 let, ale stihla už vydat dvě výborná alba, ze kterých jistě poskládá luxusní festivalový setlist. Pražští STELL/\RIS na svou prvotinu v podobě debutového EP Upside Down teprve čekají, ale již zveřejněné singly naznačují, že tohle bude parádní metalcorové peklo. Rovněž z Prahy dorazí i blackmetalová kapela MOORAH, která už oficiální debut na kontě má. Vydala jej na sklonku loňského roku pod názvem Marnost nad marnost. Jablunkovská electro/blackmetalová legenda ADOR DORATH právě maká na novém albu, které by mělo být dokončeno na sklonku tohoto roku. Možná se ochutnávky dočkají i návštěvníci festivalu.

Českobudějovičtí thrasheři BLAMAGE jsou velice zkušenou partou šikovných muzikantů. Na světě jsou rovných 20 let, mají zkušenosti i s hraním v zahraniční kapele (Steel Engraved) a loni vypustili z brlohu svou už šestou bestii s názvem D!cktator. Jak už to na festivalech bývá, může být někdo i ‘na plech‘, ale taky si může dopřát pěkně divoký punk v podání veselé partičky (NA)PLECH. A veselo bude i s hudebně spřízněnou kapelou BULAČ ze Stonavy u Havířova. Ti přivezou i svou loňskou novinku, stylově pojmenovanou podle oblíbené hospody U Bulače. Z jihu Moravy pak dorazí už také poměrně zkušení MADE BY ZERO. Ti pro změnu rozbijí pódium svým prvotřídním metalcorem, který s přehledem návštěvníkům sroluje ponožky. Chybět nebudou ani mladé ‘žáby z garáže‘, tedy F.F.T.G. z Českého Těšína, které ve své tvorbě mísí prvky rocku, hard rocku i punku. Přímo z Prdele pak přijede berounská hard & heavy parta BULLDOG, která má zázemí právě ve stejnojmenném berounském klubu.

Výběr kapel tedy vypadá více než zajímavě, a na své by si tak mohl přijít doslova každý, kdo na festival dorazí. A nikdo nemusí mít ani obavy, kde složí hlavu mezi festivalovými dny. Samozřejmostí bude totiž kemp, který bude přímo součástí areálu.

Vstupenky jsou již nyní v předprodeji za 500 Kč na oba festivalové dny (na místě budou za 600 Kč). Objednat je můžete na e-mailu southofheavenopenair@seznam.cz nebo soukromou zprávou na FB stránkách festivalu. Na Prachaticku a Ostravsku je možné se domluvit na osobním předání vstupenek.

Související odkazy:
www.facebook.com/southofheavenopenair
www.facebook.com/events/296590425939998


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 1409

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *