RockShock

Internetový rockový magazin

Připravte své mlsné jazýčky! Necrocock a Houbová Marie pro vás sepsali podivuhodnou kuchařku Necro Cook

Text: Václav Votruba

Legendární muzikant NECROCOCK je muž mnoha zájmů. Jednou z jeho velkých vášní je jídlo. Kdo sleduje jeho sociální sítě, ví, že se sem tam rád pochlubí nějakou tou dobrotou z vlastní kuchyně. A právě do ní vás již brzy naplno pozve! Koncem dubna totiž vyjde jedinečná kniha s názvem Necro Cook: Podivuhodná kuchařka Toma Necrococka a Houbové Marie. Počin vypustí do světa nakladatelství MetalGate.

„Nikdo si do hrobu nic nevezme, ani my, zhýralí požitkáři, myslící celé dny na různé slasti, u snídaně se těšící na oběd, svačinky a večeři, u večeře zase plánující, co si uklohnit ke snídani. Stojíce najednou na konci léta svých životů, uvědomili jsme si svou smrtelnost a pomíjivost a chtěli jsme učinit nesmrtelnými alespoň své receptury, léta se podávající v naší Necrocock vile,“ uvádí Necrocock a pokračuje: „Začali jsme je čmárat do zakoupených sešitů s pevnou vazbou coby záchranu pro naše děti a budoucí generace mých obdivovatelů. Náhle jsme si uvědomili, že to chce něco víc, a zatoužili jsme míti ve své kulinoknihovně i vlastní kuchařku. Letošní rok je zároveň rokem, kdy slavíme 30. výročí našeho prvního intimního seznámení a společného soužití, není proto nic lepšího než to oslavit společným dílem, plným vášnivých kulinářských kreací, kde se na stránkách často propadáme i do lyrických oblastí, nekonečných slastí a popisujeme mnohá svá gastro dobrodružství.“

Kuchařka nabídne celkem devět kapitol, které budou rozčleněny do tematických celků. „Čtenáři se mohou těšit na více než 200 stran těch nejlepších necroreceptů pro čtvero ročních období, kulinářských rad, postřehů či vzpomínek na gastronomické zážitky z Necrocockových nesčetných cest,“ přibližuje Ondřej Šmejkal z MetalGate.

Jelikož je Necrocock v první řadě muzikant, rozhodl se pro knihu složit i soundtrack, který zároveň poslouží jako předkrm před jeho další řadovkou. EP má název Tafelmusik (Das Vorgericht) a autora představí v barokně ambientní podobě.

Necrocock je ikonickou postavou tuzemské metalové scény. Do povědomí se dostal už na začátku 90. let jakožto člen Masterʼs Hammer, následně se postavil do čela kultovní gothic kapely Kaviar Kavalier a mimo jiné se také pustil do plodné sólové kariéry. Může se pochlubit specifickým skladatelským rukopisem, který je okamžitě rozpoznatelný. Ať už se jedná o ambient, elektroniku, nebo tvrdší rockovější kusy. V roce 2020 vydal MetalGate Necrocockovu knižní biografii, jejímž autorem je spisovatel Václav Votruba.


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 565

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *