RockShock

Internetový rockový magazin

Animal Rock vydali novinku MMXXII digitálně a na speciálním USB disku

Text: Jiří Olszar
Foto: archiv skupiny

Ostravská rocková kapela ANIMAL ROCK, která je na světě od roku 2014 a na svém kontě má kromě prvotní promo EP nahrávky a singlu Slepá kolej i debutovou desku Bez řečí z roku 2017, se hlásí o pozornost svým novým počinem. Jen před několika dny představila světu nahrávku s prostým názvem MMXXII.

Skupina se pro tentokrát však nerozhodla jít klasickou CD cestou, ale novou desku vydala digitálně na všech známých platformách jako Apple Music, Spotify apod. Příznivci kapely přesto o fyzický nosič nejsou ochuzeni. K dispozici je totiž nahrávka i na pěkně vyvedeném, celopotištěném USB disku ve tvaru kreditní karty. V tomto případě si posluchači nemusejí lámat hlavu s tím, zda si dopřejí poslech v plné, nebo komprimované kvalitě. K dispozici jsou zde totiž verze v MP3 i WAV formátu. Samozřejmostí je i elektronický booklet a jako bonus videoklip Holka od vedle ve full HD kvalitě.

MMXXII obsahuje celkem sedm skladeb včetně ‘rádiového‘ intra a zmiňované skladby Holka od vedle. Skupina na albu pracovala poměrně dlouho. První přípravy začaly už na sklonku roku 2019, což dalo nahrávce i slušivý zvukový kabátek, který je dílem Dana ‘Bišopa‘ Ciencaly a jeho domácího třineckého Bišop Studia. Producentské taktovky se ujal zkušený Jaroslav Bartoň, kytarista skupiny Limetall. Výsledkem je tak svižná rocková, místy až hardrocková nahrávka, která rozhodně neurazí.

Tak jako ostatní kapely, ani Animal Rock toho v nedávné době naživo moc neodehráli, ale dříve je mohli fanoušci vidět i na větších akcích, jako třeba na charitativním festivalu Rocktherapy v Orlové nebo Karviná Rocks, kde se pravidelně představují špičky tuzemské rock/metalové scény. Teď přišel ale ten správný čas provětrat nové songy i naživo a první příležitost bude už 18. 3. 2022, kdy se Animal Rock představí po boku punkových celebrit VIXLAIVANT v havířovské Pivnici Beskyd.

Animal Rock – MMXXII:
1. Intro
2. Holka od vedle
3. Tak trochu má
4. Dávno
5. Není čas na krok zpátky
6. Darwin
7. Dejme sbohem žízni

Aktuální sestava:
Honza Šešulka – zpěv, kytara
Pavel Kalina – baskytara, sbory
David Tabor – kytara, sbory
Daniel Weiss – bicí, sbory

MMXXII na digitálních platformách:
www.open.spotify.com/album/2bXnojapzGiEIroLORUWm3
www.music.apple.com/us/album/mmxxii/1610615727
www.iheart.com/podcast
www.kkbox.com/my/en/album/MMXXII

Související odkazy:
www.facebook.com/profile.php?id=100063567217906
www.bandzone.cz/animalrock
www.instagram.com/animalrock_cz


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 712

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *