RockShock

Internetový rockový magazin

Saca představuje nový klip The Post

Text: Saca

Ostravská kapela SACA vydává letošní třetí klip The Post, tentokrát v koprodukci s opavskými filmaři z M.T.- ArtStudia. Námět vznikl v zimě při jedné z konverzací na zpěvákově večírku, kdy byl zapsán zhruba šesti větami do jednoho z přítomných telefonů, a následně – pravděpodobně druhý den – odeslán do Opavy. Zde byl diagnostikován a prohlášen jako hoden rozpracování. Natáčení se pak povedlo uskutečnit na začátku září v ostravském klubu Hudební bazar a v Porubě.

Píseň je převážně kompozicí kytaristy Romana Zikána, kterou pak otextoval zpěvák Matěj Vašíček. Bicí se nahrávaly v barrandovských First Floor Studios, zbytek v ostravském studiu Mouseville s Michalem Ruckým. Ten se také postaral o finální mix. „Michal v létě přijel na jeden malý festival, na kterém jsme hráli,“ vypráví bubeník Michael Gacek. „Po celý set poslouchal náš zvuk naživo a ve studiu se mu pak podařilo dostat tu syrovou energii i do nahrávky.“

Markéta Plevová z M.T.- ArtStudia popisuje klip jako „příběh jednoho dne v jednom baru, který vypráví jedna kapela svýma očima…“. Užijte si tedy jejich příběh.

O kapele
Saca je ostravská alternativně rocková kapela. V roce 2017 vydali debut s názvem Temporary Thing a o rok později EP se skladbami, které se na něj nevešly. Následoval řetězec samostatných singlů (např. letošní ʼDu dál a Only Physically), které sklidily pozitivní ohlasy českých i zahraničních hudebních médií. Kapela plánuje v roce 2022 vydat druhé album.

Související odkazy:
www.facebook.com/saca.cz
www.instagram.com/saca.cz
www.open.spotify.com/artist/55XccnrV9DNGBLaVq0PtLo


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 1103

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *