RockShock

Internetový rockový magazin

Moravius připomněli novým klipem loňské album

Text: Jiří Olszar
Foto: archiv skupiny

Havířovská powermetalová skupina MORAVIUS se v září v ostravském klubu Barrák konečně dočkala po více jak roce křtu svého zatím posledního alba Wind From Silesian Land. To právě připomínají i zbrusu novým videoklipem ke skladbě Sky Of Stars. Záběry k tomuto snímku stihli pořídit ještě před ostravským koncertem a nyní jej fanouškům servírují v plné parádě.

Nový klip obsahuje, dá se říci, klasický formát – kapelní a příběhovou část. V té první se tedy představuje v ateliéru kompletní kapela ve složení: Dalibor ‘Panter‘ Halamíček – zpěv, Radek Dočkalík – kytara, Jarda Dufek – baskytara, Jarda Novák – kytara a Dan Jureček – bicí. V té druhé filmové jsou pak obsazeni ‘neherci‘ z řad fanoušků a přátel kapely. Mezi nimi ale nechybí například momentální baskytarista skupiny Salamandra Patrik Hrnčíř, který krátce působil i v Moravius. Pozorní diváci možná objeví i zástupce redakce RockShocku. Výpis všech zúčastněných najdete v kreditu na konci videa.

O výborné kompletní zpracování celého videoklipu se postarali Bořivoj Masnica a Michal Drápela (JáTVŮRCE). Na scénáři oba autoři spolupracovali s bubeníkem Danem Jurečkem (ex-Salamandra). Bořivoj Masnica má s metalovými klipy v poslední době dost zkušeností, neboť spolupracuje například s ostravskou kapelou Metal Factory, jejíž členové dříve také působili v Salamandře, podobně třeba i jako samotný frontman Dalibor ‘Panter‘ Halamíček.

Přestože příběh celého klipu končí tragicky, samotné natáčení probíhalo v příjemné a přátelské atmosféře, především pak při hraných scénách, kde bylo někdy hodně veselo. Jak bylo zmíněno v jednom nejmenovaném hospodském seriálu „s neherci je lepší nezkoušet“, a tak se jelo rovnou naostro a naprosto přirozeně. Filmové scény se točily na několika místech v Havířově a nechyběla zde ani restaurace Urban (za plného provozu, což některé hosty vyvedlo možná trošku z míry), která patří k nejstarším restauracím na severní Moravě. Její historie sahá až někam do roku 1896. Filmaři neváhali do klipu zapojit i samotný personál, komparz pak samozřejmě rád využil jeho pohostinnost…

To vše pak filmaři z JáTVŮRCE do klipu zakomponovali a bezvadně sestříhali do výsledné podoby. Kompletní výsledek můžete ohodnotit už vy sami na kapelním YouTube profilu.

Související odkazy:
www.moravius.cz
www.facebook.com/Moraviuspowermetal
www.youtube.com/channel/UCfB3mE9Du2k71YSSz8Lwq3A
www.twitter.com/Moravius
www.open.spotify.com/artist/6y3aZJwM0DLiKcosYROMm6


DALŠÍ AKTUALITY

Líbil se vám tento článek?

Zde jej můžete ohodnotit!

Průměrné honocení 0 / 5. Počet hlasů: 0

Zatím žádné hodnocení! Buďte první, kdo ohodnotí tento příspěvek.

Visits: 647

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *